Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ostrovy drtí omikron. Británie a Irsko hlásí rekordní počty případů. Přijde lockdown?

Autor: ČTK - 
24. prosince 2021
20:01

Zdravotníci v Irsku dnes ohlásili 11.182 pozitivních testů na koronavirus za den, což je nejvíce od začátku pandemie. Vytížení nemocnic je teď ale výrazně nižší než loni v lednu, kdy padl předchozí rekord v počtu nakažených covidem-19. Počty nově hospitalizovaných v Irsku nadále pomalu klesají. Rekord v počtu infikovaných dnes padl i v Británii, covid má také přibližně každý desátý obyvatel Londýna, vyplývá z údajů britského statistického úřadu.

Irská vláda už před týdnem nařídila dřívější zavírací dobu pro bary a restaurace, do 30. ledna budou muset zavírat v osm hodin večer. Snížila také počet povolených účastníků vnitřních i venkovních akcí. Opatření kabinet zavedl navzdory hlasitému odporu řady zákonodárců z vládní koalice, kteří tvrdili, že tento krok podpoří méně bezpečná shromáždění v domácnostech.

Nová rychle se šířící varianta omikron představuje téměř tři čtvrtiny nově zachycených případů v Irsku, uvedlo ve čtvrtek ministerstvo zdravotnictví.

V Irsku, kde žije necelých pět milionů obyvatel, se nemoc covid-19 od začátku pandemie potvrdila u více než 680.000 lidí, zemřelo 5890 nakažených.

Británie dnes ohlásila 122.186 laboratorně potvrzených případů covidu-19 a už třetí den v řadě překonala dosavadní rekord v počtu nakažených. Za poslední den zemřelo 137 lidí, kteří měli pozitivní test. Celková bilance obětí od začátku pandemie je 147.857 úmrtí.

Britský statistický úřad (ONS) dnes zveřejnil model, podle kterého měl minulou neděli covid-19 přibližně každý desátý obyvatel Londýna. V celé Británii to byl jeden člověk z 35, což je dosud nejvíce, píše Reuters.

Video  Spojení delty a omikronu budí obavy. Virolog zmínil nebezpečí u zvířat a špatné britské zprávy  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Prema M ( 25. prosince 2021 08:56 )

Pokud ostrovy drtí omicron tak to bude třeba tím že dosáhli požadované proočkovanosti vakcínou Astra zeneca, kterou si chamtive uzmuli a teď ji SÚKL prohlasil jako nedoporučujici.

Zdenek ( 24. prosince 2021 21:48 )

DRTI ??!!?? zae keci - keci keci ......

ve Velke Britanii u m r e l o jen 137 lidi ...... no, ale tech lidi ve Velke Britanii je Velká Británie/Populace
67,22 milionů (2020) takze na 10,7 milionu obccanu je TO jen 22 lidi !!!

V pondělí 20. prosince zaznamenala Česká republika 8586 denních nákaz. Hospitalizováno je 4801 osob. Celkem zemřelo v ČR 35 401 lidí, to je denní nárůst o 103 mrtvých.

TAK KDE SSE TO D R T I !!!!!

fakt uz toho nechte a konecne si nejdrive zamette doma v cesku to mega-lejno pred vlatnim prahem a pak nekoho jineho OSOCUJTE - BERETE SI HO UST

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa