Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Čtvrtá dávka už je tu: Dostanou ji onkologičtí pacienti a lidé s AIDS v Brazílii

Autor: ČTK - 
21. prosince 2021
07:30

Lidé s vážnými problémy s imunitou budou mít v Brazílii právo na čtvrtou dávku očkování proti covidu-19. V pondělí o tom rozhodlo místní ministerstvo zdravotnictví. Na druhou posilovací dávku budou mít nárok někteří dospělí onkologičtí pacienti či lidé s nemocí AIDS starší 18 let, uvedla agentura AFP. Brazílie také zkrátí lhůtu na podání třetí dávky.

Lidé s velmi oslabenou imunitou budou mít nárok na čtvrtou dávku čtyři měsíce po podání třetí dávky. Ministerstvo současně snížilo časový odstup pro podání třetí dávky z pěti na čtyři měsíce.

V Česku čtvrtou dávku připustil i Válek

Čtvrtou dávku alepoň pro vybrané skupiny obyvatel připustil také, tehdy teprve nastupující, český ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. Na konci listopadu v rozhovoru pro Blesk Zprávy, nevyloučil, že tato možnost přijde, kvůli slabému krytí imunity u starších lidí. 

„Principiálně tak, jak to teď vypadá, tak bych si netroufnul říct, že nebude potřeba čtvrtá dávka,“ řekl Válek před necelým měsícem. 

Brazílie také oznámila, že skrze program COVAX daruje chudším zemím 10 milionů dávek vakcíny. Ministerstvo zdravotnictví dodalo, že dar neopozdí očkování proti covidu-19 v zemi.

Očkování proti covidu-19 začalo v největší latinskoamerické zemi pomalu a s obtížemi. V současnosti mají však v Brazílii dokončené očkování dvě třetiny obyvatelstva, což je proočkovanost srovnatelná s některými evropskými státy a je vyšší o pět procentních bodů než v České republice. Země tohoto výsledku dosáhla i přes to, že prezident Jair Bolsonaro se staví k očkování odmítavě.

Brazílie v posledních dnech zaznamenává velmi nízké přírůstky nakažených i úmrtí. Podle agentury EFE ale za to může kybernetický útok na stránky ministerstva zdravotnictví z 10. prosince, jehož následky se dosud nepodařilo zcela vyřešit. To způsobuje problémy s přenosem dat z jednotlivých brazilských států.

Prema M ( 21. prosince 2021 14:38 )

Dejte jim jich rovnou 10 do foroty, až přijde omega aby nemuseli stát ve frontě

mikes15 ( 21. prosince 2021 09:42 )

Normální Bioterorista a Satanista v jednom ten Fauci. Jetli to takto půjde dál tak budeme mít vytetované QR kódy a úmrtím na očkování se bude říkat porážka.

rodriges ( 21. prosince 2021 08:41 )

skupinu lidí, kterou se snažíme přesvědčit, nebo jim to nařídit, pokud je nepřesvědčíme, aby se nechali očkovat," řekl Fauci v neděli Asociaci LGBTQ novinářů.

Pokračoval tím, že očkování této „neposlušné skupiny“ bude „klíčem k ukončení pandemie“, ale pak to rychle vrátil a místo toho řekl, že očkování této skupiny pouze „omezí“ infekci.

Jaký to politický zářez.

"Takže máme asi 75 milionů lidí, kteří jsou způsobilí být očkováni, kteří ještě nebyli očkováni a to je klíč k ukončení," řekl Fauci. "Chci říct že by byl, ...ehm, dramaticky by se snížil počet infekcí, kdybychom naočkovali drtivou většinu té vzpurné skupiny."

Doktor ‚Nemůžete nařídit vakcíny‘ také minulý týden řekl, že podporuje povinné očkování každého Američana, který chce ‚svobodně cestovat‘ letadlem nebo železnicí a jinými formami hromadné dopravy.

Během nedávného rozhovoru pro CNN doktor-tyran také řekl, že je to „nakonec... o vašem zdraví a o tom, zda se chcete očkovat, nebo ne.

"Opravdu to neovlivňuji já ani nikdo jiný," řekl že v kritice guvernéra Floridské vlády Rona DeSantise, který svým obyvatelům umožňuje, aby si sami zvolili vakcíny, respirátory a další úpravy související s COVIDem, jde o nepravdivé tvrzení.

"Pokud má pocit, že vakcíny nejsou pro lidi důležité, že jsou důležité jen pro některé lidi, je to zcela nesprávné," řekl Fauci o DeSantisovi.

Tak by to řekl tyran.

Mezi zdroje patří:

Self.com

Infor­mati­onLi­bera­tion­.com

NewsTarget.com

rodriges ( 21. prosince 2021 08:41 )

Když minulý rok vyrobila „Operace Warp Speed“ tehdejšího prezidenta Donalda Trumpa v rekordním čase tři nové vakcíny proti COVID-19, byl hlavní imunolog země, Dr. Anthony Fauci, mezi několika demokraty, kteří pravdivě tvrdili, že federální vláda nemá žádnou pravomoc je nařídit.

Nejsme žádní velcí fanoušci vakcín, jak naši dlouholetí čtenáři vědí, ale během předchozí vlády se myslelo, že pokud by byly vakcíny, mnoho Američanů by si je vzalo a my bychom možná prošli pandemií rychleji. Správně nebo špatně, to byla Trumpova motivace za programem rychlého rozvoje.

Vakcíny by se opravdu hodily, řekl Fauci, ale když došlo na otázku, zda by se mohly stát povinné pro všechny Američany, hlavní imunolog a šéf Národního institutu pro alergie a infekční nemoci rezolutně řekl ‚ne‘.

"Nechcete nikomu nařizovat a nutit ho, aby si vzal vakcínu." To jsme nikdy nedělali,“ řekl Fauci, člen pracovní skupiny pro koronaviry v Bílém domě, během videochatu, který vytvořila Univerzita George Washingtona.

"Můžete to nařídit určitým skupinám lidí, jako jsou zdravotníci, ale běžné populaci nikoli," dodal.

Fauci je dnes víc než lékař, je funkcionář a byrokrat, který si je dobře vědom toho, co je a co není v naší ústavní republice povoleno. Dal tedy správnou odpověď.

Tehdy jsme však měli prezidenta, který ctil, respektoval a dodržoval ústavu; dnes máme v Oválné pracovně loutku, jejíž režim řídí smečka marxistických autoritářů, takže autoritář Fauci nyní opět přichází s vakcínami proti COVID, jak uvádí Information Liberation:

Hlavní lékařský poradce Bílého domu Antony Fauci o víkendu řekl, že Bidenův režim „nařídí“, aby každý, včetně dětí dostal experimentální dávky od Big Pharmy a pokud nebudou „přesvědčeni“, vyzval k zákazu těchto Američanů létat, pracovat a studovat, dokud se nepodřídí.

Tento krok přichází jen několik dní poté, co Fauci řekl, že Američané budou muset dostat třetí přeočkování, aby byli považováni za „plně očkované“.

"Máme tu docela tvrdou sk

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa