Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Koronavirus dál decimuje Veletrhy Brno: Potravinářské se ruší, stavební přesouvají

Autor: ČTK - 
20. prosince 2021
12:49

Veletrhy Brno se s ohledem na nejistou situaci s pandemií covidu rozhodly zrušit únorové potravinářské veletrhy Salimatech a veletrh obalů a tisku EmbaxPrint. Stavební veletrh bude z konce února přesunut na konec dubna.

„Současná nestabilita prostředí a obavy z vývoje epidemické situace v Česku nedovolují plnohodnotnou přípravu veletrhů s ohledem na jejich plánovaný termín. Vycházíme tak vstříc požadavku většiny vystavovatelů a překládáme termín obou veletrhů na jaro 2023,“ uvedl generální ředitel Tomáš Moravec k veletrhům Salimatech a EmbaxPrint.

Vedení společnosti společně s vystavovateli věří, že za rok už bude prostředí k pořádání veletrhů stabilnější. V plánu je konat je ve dvouletém cyklu v lichých letech.

Stavební a přidružené veletrhy Dřevo a stavby Brno a Mobitex mají být v dubnu. K přesunu Veletrhy Brno sáhly kvůli tomu, aby omezily riziko zmařených investic ze strany svojí i vystavovatelů.

Na konci dubna už očekávají obě strany stabilnější prostředí. Tento posun vrací veletrh do svého původního termínu. „Kvůli pandemii ovšem nezůstal v kalendáři kámen na kameni,“ podotkl Moravec.

Novinkou je také zkrácení Mezinárodního strojírenského veletrhu z pěti dnů na čtyři. Organizátoři se tak rozhodli na základě letošní zpětné vazby vystavovatelů, kteří považují zkrácení o den za efektivnější.

VIDEO: V Brně se v říjnu uskutečnil veletrhy Idet, Pyros a Iset.

Video  V Brně se ve dnech 6.-8. října uskuteční veletrhy Idet, Pyros a Iset.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa