Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vážné případy v Praze: Počty hospitalizovaných s covidem stoupají, hlásí nemocnice

Autor: ČTK - 
18. listopadu 2021
15:13

Ve Fakultní nemocnici Bulovka v Praze je k dnešnímu dni s covidem-19 hospitalizováno 82 osob, uvedla ve čtvrtek nemocnice na twitteru. Na konci října se na Bulovce léčilo asi 20 lidí nakažených koronavirem. Počty hospitalizovaných s covidem-19 stoupají i v dalších nemocnicích v metropoli.

„K dnešnímu dni je v naší nemocnici hospitalizováno celkem 82 pacientů s covidem-19. Z tohoto počtu je 69 na standardních lůžkách, 13 na JIP,“ uvedla na twitteru Bulovka.

Většina pacientů s koronavirem, kteří jsou hospitalizovaní v nemocnici v Praze 8, není proti nemoci očkovaná. Vakcinaci proti covidu-19 podstoupilo 35 z 82 hospitalizovaných pacientů. Podobně tomu je u osob v těžším stavu, které jsou na JIP. Ze 13 pacientů na JIP jsou proti nemoci očkováni čtyři. V pondělí 8. listopadu bylo na Bulovce podle informací nemocnice s covidem-19 hospitalizováno o čtvrtinu lidí méně. Na konci října se jejich počet pohyboval okolo 20 hospitalizovaných.

Podobně se zvyšuje počet pacientů s koronavirem v největší české nemocnici, ve Fakultní nemocnici v Motole. V úterý FN Motol evidovala 88 pozitivních pacientů, z toho 35 bylo v těžkém nebo středně těžkém stavu. Na začátku listopadu bylo v Motole v těžkém nebo středně těžkém stavu asi 20 pacientů nakažených koronavirem. O nárůstu hospitalizovaných pacientů s covidem-19 už dříve informovali mluvčí Fakultní Thomayerovy nemocnice Petr Sulek a mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Tereza Romanová.

V nemocnicích v Česku je podle aktuálních údajů na webu ministerstva zdravotnictví 4440 lidí s koronavirem, tedy zhruba o 700 víc než minulou středu. V těžkém stavu je 15 procent covidových pacientů. Z přibližně 3000 standardních nemocničních lůžek s kyslíkem v pražských nemocnicích bylo dnes ráno volných 16 procent. Lůžek s kyslíkem na infekčních odděleních bylo neobsazených 12 procent ze 135 postelí.

Video  Vojtěch a Svrčinová o omezeních pro neočkované: Bavorský model od pondělí  - abl
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa