Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

7591 nových případů v Česku. Dušek: Neočkovaní převažují na JIP, končí tam i mladší

Autor: ČTK - 
2. listopadu 2021
09:07

V Česku v pondělí počet nově odhalených případů kororonaviru překonal 7000, přibylo 7591 potvrzených nákaz. Je to nejvíc od konce března a zhruba o 3300 více než před týdnem. Dál stoupá i počet hospitalizovaných s covidem, v pondělí jich ministerstvo zdravotnictví evidovalo 1813, o 185 více než v neděli. Ve vážném stavu je 256 pacientů. Zemřelých s nákazou je od začátku epidemie 30.807, o den dříve uvádělo ministerstvo o 32 zemřelých méně. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Podle ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislava Duška je v nemocnicích po víkendu většinou vyšší příjem pacientů, neboť lidé o víkendu často hospitalizaci odkládají, i když mají potíže. „Počet nově hospitalizovaných lidí na JIP za včerejšek (pondělí) to bylo 67 procent neočkovaných lidí,“ řekl Dušek Radiožurnálu. Podotkl, že na jednotkách intenzivní péče končí překvapivě i mladší ročníky, tedy lidé kolem 45 let.

Většinově se podle Duška nyní koronavirus šíří mezi neočkovanou dospělou populací. Ještě v září to bylo mezi mladými neočkovanými lidmi, teď už to tak není. „Vidíme nárůsty u dospělé populace 30 až 50 let a je to většinově u neočkovaných, kde samozřejmě to může být zkresleno tím, že očkovaní se testují méně často než neočkovaní,“ uvedl. Doplnil, že nově jsou nárůsty i v kategorii u lidí starších 65 let.

Počty případů podle Duška dál porostou, mohou překonat 9000. Připomněl, že v typických týdnech je nejvyšší nárůst v úterý a znovu zopakoval, že ale důležitější číslo je počet hospitalizovaných. Předpokládá, že celkový počet hospitalizovaných může velmi rychle narůst ke 3000 a počet lidí na jednotkách intenzivní péče se může zdvojnásobit.

Přestože počty nově nakažených rychle rostou, jsou stále nižší než loni touto dobou, kdy ve všedních dnech přibývalo mezi zhruba 11.000 a 15.000 případy denně. Hospitalizovaných bylo loni na začátku listopadu kolem 7500 a ve vážném stavu bylo přes 1100 pacientů s covidem.

V přepočtu na 100.000 obyvatel připadá nyní v Česku 352 potvrzených případů nákazy covidem za posledních sedm dní, což je o 31 více než předchozí den. Od začátku epidemie nového koronaviru loni v březnu se koronavirem prokazatelně infikovalo přes 1,77 milionu lidí.

Video  Vojtěch opět odmítl lockdown: Vůči očkovaným by byl morálně špatně!  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

joanna5 ( 2. listopadu 2021 13:20 )

spatne rizeno v nemocnicich-na kazdem oddelení jsou covidové pokoje a personal to roznese po celem spitale. Potom v nemocnicích umírají na covid aniž by tam s ním přišli!!! Má byt specialni nemocnice jen s covid pacienty.

pindokukin ( 2. listopadu 2021 11:39 )

V Evropské unii je už téměř 1 000 000 lidí s vážnými vedlejšími příznaky a
Evropské úřady registrují zhruba pět desítek různých druhů trvalých postižení očkovaných osob, od trvalého postižení kloubů a bolestí zad, až po trvalé paralýzy končetin, poškození zraku, ledvin, jater, slinivky břišní, srdečního svalu a plic. Důvod, proč zatím žádné odškodění neprošlo, je především v politické rovině neochoty přiznávat vedlejší účinky covidových vakcín před veřejností v tak velkém rozsahu. Odškodnění budou dosahovat řádů milionů EUR na jednotlivce, za trvalé a doživotní postižení.

pindokukin ( 2. listopadu 2021 11:37 )

fi - na novinkách info- Lábus,covid,ikem.

pindokukin ( 2. listopadu 2021 11:12 )

Masky začínají padat
„Čínská biologická laboratoř ve Wu-chanu je součástí společnosti
Glaxosmithkline, která (náhodně) patří společnosti Pfizer!“ ten, kdo vyrábí
vakcínu proti viru, která byla (náhodně) spuštěna v biologické laboratoři Wuhan
a (náhodně) financována Dr. Faucim, který (náhodně) inzeruje vakcínu!
„GlaxoSmithKline je (náhodně) řízen finančním oddělením Black Rock, které
(náhodně) spravuje finance Open Foundation (Sorosova nadace), která
(náhodně) provozuje francouzskou AXA!
"Shodou okolností Soros vlastní německou společnost Winterthur, která
(náhodně) postavila čínskou laboratoř ve Wuhanu a byla koupena německou
aliancí, která (náhodně) má Vanguard jako akcionáře, který je (náhodně)
akcionářem Black Rock,) ovládá centrální banky a spravuje přibližně třetinu
globálního investičního kapitálu.
Black Rock je také (náhodně) hlavním akcionářem společnosti MICROSOFT,
kterou vlastní Bill Gates, který je (náhodně) akcionářem společnosti Pfizer
(kdo - pamatujete? Prodává zázračnou vakcínu) a (stalo se) je nyní prvním
sponzorem WHO!
Nyní chápete, jak mrtvý netopýr prodaný na mokrém trhu v Číně infikoval
CELOU PLANETU! „

Jana Novakova ( 2. listopadu 2021 11:06 )

Dušek, který nedavno prohlásil, že covid já třeba brát jako chřipku dostal zřejmě přes prsty a obrátil že?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa