Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž zavraždil tři lidi z rodiny. Chtěl se pomstít za „zabíjení lidí vakcínou proti covidu“

Autor: tsv - 
8. října 2021
18:40

Pomatený muž z amerického Marylandu kvůli strachu z vakcíny zavraždil tři lidi – blízkou přítelkyni své matky, bratra lékárníka a jeho manželku. Očkování proti covidu podle něj zabíjí. Po 18hodinovém pátrání ho policie vzala do vazby bez možnosti propuštění na kauci. Informoval o tom web DailyMail.

Jeffrey Burham (46) se podle své matky Evelyn, se kterou žil a o kterou pečoval, začal těsně před vraždami chovat divně. Týden před svým běsněním dokonce dvakrát volala na policii. Jeffrey podle ní neustále opakoval, že je sleduje FBI, během telefonátů mluvila také o bezpečnostním systému, který si Burnham namontoval do ložnice.

Burnham se v den vraždy vloupal do domu matčiny sousedky a blízké kamarádky Rebeccy Reynoldsové (83), kde ji ubodal k smrti. Následně jí ukradl auto, kterým dojel k bratrovi Brianu Robinettovi. Lékárníka na místě zastřelil, stejně tak i jeho manželku Kelly. Jeffrey byl podle výpovědi přesvědčen o tom, že jeho bratr „zabíjel lidi očkováním proti covidu“.

„Burhnam sdělil Evelyn, že chtěl Briana konfrontovat ohledně vlády, která podle něj jedovatými vakcínami otravovala lidi. Opakovaně prohlásil, že ‚Brian něco ví,‘“ píše se v soudním dokumentu. Po zabití manželského páru Jeffrey ukradl auto i jim a odjel z místa činu.

„Uvidíš mě v televizi“

Policie ho dopadla v hotelu v Západní Virginii po 18 hodinách pátrání. Muž se s vraždami svěřil místnímu hasiči: „Byl jsem donucen zabít tři lidi.“ Ještě před tím ale policii kontaktoval nejmenovaný muž, kterému Jeffrey zabouchal na dveře a prosil ho o palivo do auta. „Pořád mluvil o tom, že jeho bratr dával lidem očkování proti covidu, což říkal, že zabíjí lidi,“ řekl muž webu Baltimore Sun. Podle jeho slov ho dále Jeffrey informoval o tom, že „ho zítra uvidí v televizi“.

Podle sousedů se Burnhamovo psychické zdraví začalo zhoršovat už dávno. „Z jednoho z nejmilejších dětí se stal samotář, který přestal brát na vědomí všechny lidi z města,“ sdělili webu místní. Krátce před vraždami ho viděli, jak křičí a nadává na skupinu dětí, které si hrály před jeho domem.

Přátelé zabité Kelly a Briana založili charitativní sbírku pro jejich dvě děti, Jennu a Griffina. Vybraný obnos jim má pomoct v „přechodu do dospělosti“ a pokrýt výdaje na pohřeb obou rodičů. Jeffreymu byla upřena možnost propuštění z vazby na kauci, za mřížemi tak bude čekat až do dalšího soudního řízení, které je naplánováno na pátý listopad.

K tragédii se pro Baltimore Sun vyjádřila i sama Evelyn. „Mrzí mě to. Moc, moc, moc mě to mrzí. Ztratila jsem dva chlapce a přítelkyni a snachu. Jen doufám, že přijdou na to, co se mu stalo v hlavě.“

Video  Očkovat malé školáky: Ano, či ne? A kritika za nesmyslná opatření v debatě Blesku  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

mim33 ( 9. října 2021 09:03 )

Nesmyslné vraždění - nejoblíbenější americký národní sport.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa