Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Třetí dávku dostalo během prvního dne 282 Čechů. A Johnson & Johnson hlásí úspěch

Autor: ČTK, sova - 
21. září 2021
15:27

Třetí dávku vakcíny proti covidu-19 dostalo za první den přeočkovávání podle dat ministerstva 282 lidí. Nárok má do konce září asi 40 000 osob. Americká farmaceutická firma Johnson & Johnson (J&J) navíc v úterý zveřejnila data, podle nichž druhá injekce její původně jednodávkové vakcíny výrazně posiluje ochranu proti covidu-19. Svá zjištění už společnost údajně zaslala Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) i Evropské agentuře pro léčivé přípravky (EMA), kde se v poslední době diskutuje o potřebě takzvaných posilovacích dávek v souvislosti s šířením nakažlivější varianty koronaviru označované jako delta.

Výzkumníci firmy J&J tvrdí, že dvě dávky vakcíny poskytují 94 procentní účinnost proti mírnému i vážnému covidu-19. U jedné dávky přitom uváděli účinnost 74 procent. Tvrdí rovněž, že druhá dávka několikanásobně zvyšuje počet protilátek v krvi očkovaných osob, což pravděpodobně vede k lepší imunizaci. Studie firmy však ještě neprošla recenzním řízením.

Vakcínu firmy J&J považovala řada expertů za zásadní v boji proti covidu-19, jelikož na rozdíl od ostatních dosud schválených látek stačí k plné imunizaci jen jedna dávka. Kvůli šíření varianty delta však nyní řada vlád uvažuje o tom, že zahájí přeočkování.

WHO: Třetí dávku odložte, zaměřte se na Afriku

FDA minulý týden doporučil poskytnutí třetí dávky vakcíny firem Pfizer/BioNTech pro osoby nad 65 let věku, či pro ty, jimž hrozí komplikace covidu-19. K podobnému kroku se uchýlilo také Německo, Francie, či Izrael. Přeočkovávání touto látkou začalo v pondělí také u vybraných skupin obyvatel v České republice.

Americký expert Anthony Fauci médiím o víkendu řekl, že se FDA vyjádří v k možnosti přeočkovávání látkou od firem J&J a Moderna v příštích týdnech.

Světová zdravotnická organizace (WHO) opakovaně vyzývá vyspělé státy, aby odložily podávání posilovacích dávek nejméně do konce letošního roku a všechny dostupné vakcíny přesměrovaly do Afriky, kde jsou naočkovány méně než čtyři procenta tamní populace. Vědci z WHO i FDA tvrdí, že průměrný člověk nyní posilovací dávku nepotřebuje a že dosud schválené vakcíny nadále poskytují dostatečně silnou ochranu proti vážnému covidu-19, hospitalizaci, či úmrtí.

Video  Předvolební debata Blesku: Hádka o 30 tisíc mrtvých na covid, uznávání protilátek i očkovací strategii  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pindokukin ( 21. září 2021 19:30 )

black - stačila by adekvátní reakce,stačil by mi slušný ,pochopitelný protiargument. Zdejší a vůbec diskuse sklouzávají k napadání které jsou zbytečné.
Lidé jsou zcela pochopitelně frustrovaní neutěšitelnou situací.

Ona pravda někdy bolí,rozčiluje ale zůstává pravdou.

Jirik-ta ( 21. září 2021 18:57 )

očkujte se!!!! kluci. Mi to zvládneme vlastní imunitou.

pindokukin ( 21. září 2021 18:35 )

Švýcarský toxikolog ukázal na mikroskopu, jak se liší krev očkované osoby od neočkované a vysvětlil, co se děje po očkování s krví uvnitř lidského těla!


Vakcíny proti Covid-19 způsobují po druhé dávce tak obrovskou srážlivost krve, že lékaři mají problém lidem odebrat jehlou krev, protože po napíchnutí prstu žádná krev nevytéká! Krev je tak zahuštěná krevními destičkami, že na mikroskopu tvoří slepence podobné vláčkům, které ovšem nejsou schopny transportovat kyslík!
Očkované osoby by tak měly brát navíc léky proti srážení krve, což ale lékaři obvykle vůbec neví, protože nejsou farmaceutickými společnostmi proškoleni. Pokud se takto zahuštěná krev nachází v těle těhotné ženy, dojde k tragédii. Krev matky ucpe krevní vyživování placenty a plodu, takže dojde k potratu. V České republice je ministerstvem zdravotnictví vydán přísný zákaz na uveřejňování počtu potracených plodů v důsledku vakcínace, farmaceutické firmy důsledně požadují, aby tyto informace ministerstva zdravotnictví jednotlivých zemí nikdy nezveřejňovala!!!!


NEJVĚTŠÍ TRAGEDIE NASTANE U DĚTÍ !!!!

Děti potřebuji kvůli rozvoji mozku až 3x vyšší objemy kyslíku

Navenek se to nijak neprojeví, dítě nemá žádné příznaky, ale do jeho mozku se dostane jen malé množství kyslíku. Dětský mozek ve vývinu tak nedostane to, co potřebuje nejvíc a přejde do nouzového režimu, tedy ke zpomalení cerebrálního rozvoje mozku. Děti jinými slovy zhloupnou, zdegenerují, ale ne tak, aby se to dalo poznat. Pouze jim trvale klesne IQ o zhruba 25 až 35 bodů, což stačí k tomu, že za 20 let vyroste hloupější generace, lépe manipulovatelná a ovladatelná.

pindokukin ( 21. září 2021 18:34 )

Zatímco krev neočkované osoby je normální a červené krevní buňky jsou separované, v případě očkované osoby vypadá krev opravdu děsivě.

Takovýto klinický stav způsobuje nejen riziko srdeční zástavy, ale rovněž i mozkové mrtvice, pokud se očkovaná osoba napije většího objemu alkoholu. Ten rozšiřuje cévy, takže tromby v cévách se uvolní, začnou cestovat, až se dostanou do tenkých cév a vlásečnic v mozku, kde už tromby neprojdou, ucpou prokrvování mozkové tkáně a nastává mozková mrtvice

Jirik-ta ( 21. září 2021 16:53 )

a co mix?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa