Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vojtěch koketuje s třetí dávkou vakcíny, jasno chce mít do konce srpna. Koho čeká přeočkování?

Autor: ČTK - 
4. srpna 2021
17:40

Ministerstvo zdravotnictví chce do konce srpna rozhodnout, zda bude potřeba podat některým lidem třetí posilující dávku očkování. Ministr Adam Vojtěch (za ANO) proto požádal odborníky o vypracování stanoviska. Informoval o tom ve středu na twitteru.

„Požádal jsem Klinickou skupinu, Českou vakcinologickou společnost a Státní ústav pro kontrolu léčiv o odborné stanovisko k podání třetí dávky očkování,“ napsal ministr. Do řešení se podle něj zapojí i odborná skupina MeSES kolem epidemiologa Petra Smejkala. „Musíme o tom rozhodnout do konce srpna,“ dodal Vojtěch.

Přeočkování se můžou dočkat senioři

Podle úterního vyjádření Společnosti Podané ruce zřejmě bude potřeba přeočkovat třetí dávkou seniory. Podle předběžných výsledků analýzy této společnosti má totiž až 60 procent seniorů po půl roce od očkování proti covidu-19 výrazně nižší nebo žádné protilátky. V minulosti se mluvilo o tom, že by posilovací dávku mohli dostat také lidé se sníženou imunitou, tedy například lidé po transplantacích či chronicky nemocní.

Senioři byli při očkování proti covidu-19 mezi prioritními skupinami. Mnozí z nich dostali vakcínu už na začátku letošního roku. Dosud bylo v Česku od prosince aplikováno 10,47 milionu dávek vakcíny. Ukončené očkování má více než 4,93 milionu lidí.

Video  Hrozba „černé mutace“: Profesor Hořejší o variantě covidu, která by nás vrátila na počátek pandemie  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Jirik-ta ( 4. srpna 2021 20:38 )

Už se měli na ten covid vykašlat. Zlatej stafilokok nám dělá taky společnost a po něm ani pes neštěkne. Mohli by zase chvíli na dráze dělat výpravčí, když chtěji být nějak užiteční.

frantacizek ( 4. srpna 2021 19:45 )

nepřeved=nepředved

frantacizek ( 4. srpna 2021 19:43 )

prostě je olympiáda, tak aj turek musí počkat..

frantacizek ( 4. srpna 2021 19:38 )

noo tak jim dejte rovnou aj tu tetanovku, jak jsem včera psal. Ale tu u nás na Velké Moravě to nebudete mět s našimi praotci vůbec jednoduché, nebo dnes vydaly ty naše tiskové agentury zpráávu, že v Kroměřížu susedka postrádala suseda, že už dlouho nedošel na turka. čiže dojel celý integrovaný záchranný systém, a že mu vyrazijou dveře. Tak vyrazili a tam už stál po zuby ozbrojený praotec s kuší a mečem a dost trvalo, než ho přesvědčili, aby nepřeved nějakou tu katu vysledovanou z telky, jak je teďkom ta olympiáda. čiže u nás bacha ty mobilní očkovací týmy, nebo naši praotcové jsou furt mladí a neklidní..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa