Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš odmítl povinné očkování. Čechy chce k vakcinaci proti covidu přesvědčovat

Autor: ČTK - 
22. července 2021
14:35

Očkování proti koronaviru nebude za současné vlády povinné. Při návštěvě náchodské nemocnice v Královéhradeckém kraji to dnes prohlásil premiér Andrej Babiš (ANO). Stejný názor má ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Sněmovní volby v ČR budou v říjnu.

„Za této vlády nebude nikdy žádné povinné očkování, ani zdravotníků, aby to bylo jasné. To je debata, nechť si ji příští vláda vede, ale já to tak nevidím, zkrátka není důvod. Jdeme metodou přesvědčování,“ řekl dnes Babiš. Podle něj je nutné co nejvíce zpřístupnit očkování veřejnosti, odstranit bariéry a vyslat do terénu mobilní očkovací týmy.

„Zavést povinné očkování je poměrně významný krok, pravděpodobně by kvůli tomu musel být změněn i zákon o veřejném zdraví. Jestli se někdy dostaneme s očkováním proti covidu k té povinnosti, samozřejmě možné to je v budoucnu, ale nemyslím si, že je to otázka současné doby. Tato otázka nyní na stole není,“ řekl Vojtěch.

Od počátku týdne v ČR zpomalilo očkování proti nemoci covid-19, denní počty dávek jsou nižší než o týden dřív. Ve středu jich zdravotníci rozdali 80.420, před týdnem to bylo téměř 95.000 vakcín. Dosud lidé dostali 9,78 milionu dávek, většina vakcín je dvoudávková.

Video  Hrozba „černé mutace“: Profesor Hořejší o variantě covidu, která by nás vrátila na počátek pandemie  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

doktormediciny ( 22. července 2021 18:43 )

Stare latinske prislovi pravi Verba movent, exempla trahunt/Slova hybaji, priklady tahnou/.V intencich modrosti starych latiniku ja osobne nechapu, ze sportovni lekar olympijske vypravy za nas stat neni ockovany a jako snad prvni z vypravy byl pozitivni...

sorgedoktor ( 22. července 2021 18:40 )

Jirik....Vy mate opravdu podivne pisemne elaboraty, jakoby jste byl kompetentni se ke vsemu vyjadrovat...Ono je to svym zpusobem bezohlednost vuci stzarsi generaci, kdy je vetsi pravdepodobnost ze seniora nakazi neockovany..

Jirik-ta ( 22. července 2021 15:06 )

Ono to povinné očkování ani není možné. A pak ani už není důvod. Covidová doba je za námi. Dál se budeme ubírat cestou jako Anglie. Tahle komedie s Lockdownem skončí. Bude potřeba zase nový patogen který ještě naše tělo nezná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa