Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mike (37) slyšel smrt otce při telefonátu s lékařem. Oba odsouvali očkování, teď syn lituje

Autor: tsv - 
17. června 2021
20:32

Mike Lewis mladší byl zrovna na telefonu s lékařem, když ho informoval o resuscitaci jeho otce hospitalizovaného s covidem, kterého ten den postihla zástava srdce. Při telefonátu se však pacientův tlukot srdce zastavil znovu, tentokrát se ho už ale zachránit nepodařilo. Mike Lewis starší se v pouhých 58 letech zařadil mezi případy těch, kteří doplatili na odkládání vakcinace. Jeho syn se o zkušenosti otevřel serveru CNN.

Syn zesnulého Lewise při hovoru s doktorem slyšel v pozadí hektické pípání monitorů, o hodinu později mu lékař volal se smutnou zprávou. Jeho otec covidu podlehl pouhé čtyři dny po nakažení. Muž musel kvůli pandemii zvládat hned několik prací najednou, očkování si tak v jeho rozvrhu nezískalo prioritní místo. Vakcinaci odkládal i sedmatřicetiletý Mike, ne však kvůli času, ale kvůli negativním spekulacím v médiích a strachu z vakcíny. Smrt jeho otce ho však dle jeho vlastních slov probudila a téměř ihned po události si s manželkou zarezervovali termín.

Florida zaznamenává drastický pokles zájmu o očkování, a to i přes zrušení věkových omezení, které tak umožňuje vakcinaci nejen dospělým, ale i teenagerům. Ještě v půlce dubna se v zemi nechalo očkovat 3,4 milionu lidí denně, v tomto týdnu se však o dávku vakcíny přihlásilo průměrně pouhých 600 000 zájemců za den.

Do kampaně, která má v lidech opět vzbudit zájem o očkování, se zapojili úředníci, politici i kněží. Minulý týden ve městě Tallahassee uspořádali církevníci setkání ve velkých stanech. Dorazily i sestry, které na místě očkovaly nové zájemce v mobilních jednotkách. „Musíme lidem říct pravdu, že máme dvě možnosti. Očkovat se, nebo zkusit svoje štěstí,“ řekl na události pastor baptistického kostela R. B. Holmes mladší. „Tohle není nemoc demokratů, tohle není nemoc republikánů, tohle je virus.“ Apeloval tak na přítomné, aby se nenechali zmást politickými pletkami, které pandemii od počátku komplikují. „Když naočkujeme dostatek lidí, budeme v pořádku,“ dodal na závěr.

„Nechtěl jsem být to morče“

Ve Spojených státech i ve světě o tom, zda se nechat očkovat, nebo ne, přemýšlí velké procento lidí. Důvodem k váhání je strach z vedlejších účinků, vliv odstrašujících dezinformací, nedostatek času i politické důvody.

Mnoho z nás nebere nákazu na dostatečně velkou váhu, či se nechce stát pokusným křečkem farmaceutických společností. Mezi ty se řadí i občan americké Pasadeny Josh Garza, který se kvůli cukrovce a vysokému krevnímu tlaku dostal hned na první místa v žebříčku prioritních skupin, očkovat se však nechtěl. „Nechtěl jsem být to morče. Byl jsem proti tomu,“ řekl serveru CNN. Později se však nakazil a skončil v nemocnici. Koronavirus u něj vyvolal zápal plic a vážný zánět, který trvale poškodil plicní tkáň. Při životě ho nemohl udržet ani ventilátor, a tak ho nakonec zachránila až transplantace plic. Nyní zápasí se vztekem, jenž zpětně vyvolal jeho negativní přístup k očkování, a svým příběhem se snaží motivovat ty, kteří stále váhají.

V USA bylo doposud podáno 312 milionů dávek vakcíny proti koronaviru. Dokončené očkování má 146 milionů obyvatel. Od propuknutí pandemie se ve Státech nakazilo 34 365 985 lidí, 616 150 z nich zemřelo.

Video  „Neviditelný závod o čas,“ Maďar o nebezpečí nakažlivějších mutací. Třetí dávka vakcín už za rok.  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fesak2 ( 21. června 2021 10:03 )

Kdyby ti hlupáci aspoň drželi hubu. Nejhorší je hloupý člověk, který nepochopil principu očkování, a tak šíří kolem sebe bludy a podporuje tu Hloupost (odmítači očkování). Tím pádem ovlivňuje další méně chápavé lidi a vede to až ke zbytečným úmrtím. HLUPÁCI mají na svědomí velké procento mrtvých. Úplně nejhorší verzí jsou arciHlupáci, kteří zastávají nebo zastávali velmi vysoké státní funkce. Lidi proberte se a běžte se očkovat! Neviděli jste ten dokument o doktorech a sestrách z nemocnic? Tam bych poslal ty odmítače na "exkurzi" jak to tam opravdu chodí.

Omasta ( 18. června 2021 01:59 )

Lidi neumírají na koronavirus, ale na ODMÍTNIUTÍ LÉČBY PRAKTICKÝM LÉKAŘEM a pak na opožděnou léčbu vzniklých komplikací.
Umírají i osoby s deficitem vitamínů A D E K. Po jejich doplnění se uzdravíte za 2 dny a perfektně se vám zlepší zdravotní stav.

Hana Mareckova ( 18. června 2021 00:54 )

Doba Darwinova .....vybirej dobre!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa