Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vojtěch šel na očkování i se ženou a psem. A konec respirátorů při výuce v dalších třech krajích?

Autor: ČTK - 
13. června 2021
12:20

Školáci a učitelé v Libereckém, Zlínském a Jihočeském kraji zřejmě nebudou muset mít respirátory při výuce ve třídách. Řekl to v neděli ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (34, za ANO) v Ústí nad Labem, kde se nechal ve velkokapacitním centru očkovat první dávkou vakcíny proti koronaviru. Rozhodovat o tom bude v pondělí vláda. Povinnost nosit respirátory při vyučování neplatí od úterý v celé České republice s výjimkou třech uvedených krajů. Očkovat se nechala také Vojtěchova manželka OIga, do areálu nemocnice dorazili i se psem.

„Pravděpodobně k tomu dojde zítra (v pondělí), že už i v těchto krajích tuto povinnost zrušíme, protože ve všech těchto krajích se ta situace zlepšuje,“ uvedl Vojtěch. Zlínský, Jihočeský a Liberecký kraj byly jedinými kraji, kde bylo takzvané incidenční číslo, tedy počet nakažených za uplynulý týden v přepočtu na 100.000 obyvatel, nad hodnotou 30. Nyní je tato hodnota pod 25.

Video  Tisková konference nově jmenovaného ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) a premiéra Andreje Babiše (ANO; 26. 5. 2021)  - abl
Video se připravuje ...

Pokud data za pondělí podle Vojtěcha ukážou, že trend poklesu hodnoty pokračuje, nebudou muset žáci od úterý nosit respirátory ani ve zbývajících třech krajích.

krapotkin ( 13. června 2021 17:02 )

Jak dlouho už dehonestují a urážejí neočkované a on se teprve teď nechá napíchnout ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa