Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vakcína u Drákuly: Rumuni se můžou nechat očkovat na hradě upíra, mučírnu mají zdarma

Autor: ČTK - 
11. května 2021
10:40

Rumuni, kteří při návštěvě Drákulova hradu překonají strach z očkování proti covidu-19, se budou moci zdarma podívat do středověké mučírny. Oznámilo to hradní muzeum na svých stránkách.

Úřady zřídily v celnici hradu Bran očkovací centrum pro rumunské občany, kam mohou přicházet bez objednání zájemci o covidovou vakcínu Pfizer/BioNTech. Po očkování dostanou zvláštní diplom, který bude prokazovat jejich odvahu a bude je opravňovat k návštěvě expozice s mučicími nástroji.

Koronavirus v Rumunsku: Rumuni se mohou nechat očkovat proti covidu v Drákulově hradu Koronavirus v Rumunsku: Rumuni se mohou nechat očkovat proti covidu v Drákulově hradu | Reuters

Drákulův hrad

Hrad Bran v rumunském Sedmihradsku (Transylvánii) patrně inspiroval irského spisovatele Brama Stokera (1847 až 1912) k napsání slavného gotického románu o upírovi Drákulovi.

Památka nedaleko města Brašov je součástí očkovacího maratónu, který se koná na mnoha místech Rumunska během všech květnových víkendů. Vláda jím chce pomoci překonat strach lidí z očkování, který je podle médií rozšířený především mezi starší a venkovskou populací.

V zemi s necelými 20 miliony obyvatel obdrželo alespoň jednu dávku covidové vakcíny 3,6 milionu lidí, na 2,3 milionu již dostalo dávky obě.

Video  Přeočkování Čechů proti covidu: Bude nutné po roce, roce a půl, míní Arenberger. A zmínil obavy z mutací i očkování 40+  - ČTK / Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

boier ( 11. května 2021 11:26 )

je mi líto , že mají tolik vakcín ,že mužou s velkou legrací očkovat kohokoliv na Hradě Bran ,když tady je x stovek tidíc seniorů , kteří stále na dávky čekají . v Rumunsku začali očkovat dříve a pružněji , než u nás .
kde udělALI SOUDRUZI CHYBU

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa