Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Blatný promluvil o velikonočním prů*eru: „Lidé chtějí jít pít a my jim v tom musíme zabránit.”

Autor: ČTK, for - 
31. března 2021
21:55

Pokud se lidé o Velikonocích „utrhnou ze řetězu, tak máme veliký průser“. Uvedl to ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Dodal také, že by se kvůli tomu školy 12. dubna otevřely jen na týden, než by se epidemie covidu-19 zase zhoršila. Řekl to na jednání sněmovního výboru pro zdravotnictví v reakci na porušování protiepidemických opatření s příchodem slunečného počasí, kdy lidé vyrazili do parků a na další veřejná místa, někteří nedodržovali rozestupy a neměli respirátory.

„Když se lidi utrhnout z řetězu o Velikonocích, tak máme veliký průser,“ řekl Blatný. „Lidé chtějí jít pít, chtějí jít k řece a my jim v tom musíme zabránit,” řekl také ministr s poukazem na přeplněnou pražskou náplavku. Několikrát se omluvil za to, že používá ošklivá slova. 

Video  Blatný hájil delší nouzový stav a tvrdá opatření: Virus se zásadně změnil, museli jsme reagovat  - PSP ČR
Video se připravuje ...

Poslanec Marek Benda (ODS) to spojoval se zákazem cestování mezi okresy, protože lidé nemohou opustit Prahu. „Když s tím nic neuděláme, tak tito lidé, kteří se neumějí chovat ve svém vlastním městě, pojedou do celé země a tam se budou chovat úplně stejně,“ řekl ministr. Přirovnal to k zimní situaci v Krkonoších.

O umožnění cest Pražanů alespoň do středočeských okresů Praha-západ a Praha-východ žádali ministerstvo vnitra v minulých dnech zástupci hlavního města. To odmítlo s odvoláním na stanovisko právě ministra zdravotnictví. Pozornost budila opět hlavně pražská podskalská náplavka, kde v pondělí večer lidi musela vyhánět i policie. Podobně zasahovali policisté i jinde v Praze. Dnes deklarovali, že na náplavce bude hlídka za hezkého počasí přítomná trvale.

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) k tomu uvedl, že problém není, že lidé vyrazili ven, ale že nedodržovali rozestupy a nenosili povinné respirátory. Stovky Pražanů se vydaly do parků i dnes, značná část znovu bez ochrany úst a nosu.

krkoun ( 1. dubna 2021 08:49 )

Pane Bože, hoďte na toho Spejbla síť.

oltec ( 1. dubna 2021 03:21 )

nezodpovědní lidé budou dělat všechno pro to aby se to šířilo dále a zbytek republiky bude kvůli nim uzavřený je to smutné kam až jsme klesli asi si nic jiného nezasloužíme

krapotkin ( 1. dubna 2021 01:15 )

Největší prú er je tato vláda schopná naprosto všeho, aby mohla v klidu rozkrást vše, co ještě zbylo.

UFO1 ( 31. března 2021 23:47 )

Je nouzový stav,kde je policie?stát pro srandu,lidí ve Srac...

zirioges ( 31. března 2021 23:35 )

Blatný chce smrtící čínský virus zabít žvaněním?
Musíš sportovat na čerstvém vzduchu, Blatný, jinak se z toho zblázníš

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa