Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tropický ráj po covidové pauze otevírá turistům. První pobyt se pořádně prodraží

Autor: sova - 
4. dubna 2021
19:07

Malá ostrovní republika Palau v severozápadní části Tichého oceánu tento týden začala po koronavirové přestávce vítat první turisty z Tchaj-wanu. A šlo o velkou událost, palauský prezident k té příležitosti dokonce přicestoval na Tchaj-wan, aby skupinu návštěvníků do své země osobně doprovodil. Informuje o tom například britský The Guardian.

Mladá republika Palau vznikla 1. října 1994, do té doby byla země s 26 ostrovy a zhruba 300 ostrůvky územím OSN pod správou Spojených států. Země je jedním z mála diplomatických spojenců Tchaj-wanu.

Zájemci o cestu do tropického ráje z řad obyvatel Čínské republiky, což je oficiální název Tchaj-wanu, musí zaplatit částku mezi 2100 a 2800 dolary (44 600 až 62 200 korun). Poté se budou moci připojit ke skupině, která má prostřednictvím cestovní kanceláře zájezd rezervovaný.

Republika Palau je jedním z mála diplomatických spojenců Tchaj-wanu. Republika Palau je jedním z mála diplomatických spojenců Tchaj-wanu. | Profimedia.cz

Účastníci budou muset také vyplnit dotazník týkající se zdravotního stavu, včetně prohlášení, že během posledního půlroku neopustili Tchaj-wan. Samozřejmostí je pak podstoupení testu na covid-19 na letišti s negativním výsledkem. Samotný výlet potrvá údajně méně než osm dní a do značné míry se vyhne frekventovaným místům v Palau.

Prezident ostrovní republiky Surangel Whipps navštívil Tchaj-wan už v úterý. Setkal se s tamní delegací a společně s vedením asijské demokratické země otevřel turistický koridor, který má znamenat rozšíření spolupráce v cestování mezi oběma zeměmi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa