Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Covid-19 v pražské zoo: Nemocné šelmy dostávají antibiotika, Richardovi už je lépe

Autor: idh - 
3. března 2021
05:30

K trojici zvířat pozitivních na covid-19, lvům indickým Jamvanovi a Suchi a gorilímu samci Richardovi, přibyly další dvě šelmy. Pozitivní výsledky měl test u páru koček krátkouchých.

Oblíbená zvířata ze zoo v Troji provázely u onemocnění covidem-19 naštěstí jen mírné příznaky. U lvů to byla rýma, u gorilího samce Richarda nechutenství a únava. Testy z trusu koronavirus prokázaly minulý týden, nyní jsou již negativní a stav savců se lepší. „Richard už konzumuje svou krmnou dávku – a jako obvykle bere jídlo ostatním gorilám,“ řekl jejich kurátor Pavel Brandl.

Další testy ale v pondělí potvrdily pozitivitu u páru koček krátkouchých, které jsou umístěny v pavilonu šelem. „Situaci řešíme ve spolupráci se Státní i Městskou veterinární správou a s pražskou hygienickou stanicí,“ uvedl šéf zoo Miroslav Bobek. Hlavní veterinář Roman Vodička zvolil u pozitivních zvířat podpůrnou léčbu: antipyretika a vitamin C, případně antibiotika a lék Ivermektin používaný i v humánní medicíně.

Video  Milionové ztráty Zoo Praha: Bobek o nulové podpoře státu, chaosu vlády i medvědí porodnici.  - Blesk
Video se připravuje ...

rapid15 ( 3. března 2021 11:48 )

Takže je možná i dost pravděpodobné, že covid do svých rodin zanášejí a pak dál šíří i pejskaři ze svých procházek se svým chlupatým miláčkem.
Nic proti psům nemám. Ale když covid postihuje i zvířata, úplně se tohle nabízí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa