Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Johnson&Johnson žádá Evropu o schválení jednodávkové vakcíny. Dostane se do Česka na jaře?

Autor: ČTK, sova - 
16. února 2021
18:10

Americká farmaceutická firma Johnson&Johnson v úterý požádala Evropskou agenturu pro léčivé přípravky (EMA) o podmínečné schválení své vakcíny proti covidu-19. Unijní agentura o tom informuje na svých internetových stránkách.

Její výbor pro léčiva bude vakcínu označovanou jako Covid-19 Vaccine Janssen vyhodnocovat ve zrychleném zřízení a posudek se dá očekávat v půlce příštího měsíce. Stane se tak za podmínky, že Johnson&Johnson výboru dodá kompletní data o účinnosti, bezpečnosti a kvalitě očkovací látky.

Jedna dávka na dosah

Jde o čtvrtou žádost o povolení vakcíny proti covidu-19 od začátku současné pandemie. Už dříve ho získaly přípravky od firem Pfizer/BioNTech, Moderna a AstraZeneca. Agentura DPA uvádí, že Evropská komise vakcínu od společnosti Johnson & Johnson objednala pro 200 milionů lidí v sedmadvacítce. Od ostatních vakcín, které se už v EU používat smějí, se liší v tom, že se podává jen v jedné dávce.

Covid_19 ( 16. února 2021 21:39 )

Babiš koupí AstraZeneca, když se zdravotníci i v Rakousku bouří a chtějí Pfizer nebo Modernu, takže AstraZeneca bude mít problém svoji vakcínu prodat

ceslo ( 16. února 2021 19:29 )

Babiš - vše zařídím

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa