Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Naštvaný Vystrčil musí kvůli covidu opět do karantény. Místo řešení voleb bude uklízet

Autor: ČTK - 
3. února 2021
20:10

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) je opět v preventivní karanténě kvůli koronaviru. Důvodem je kontakt jeho blízkých spolupracovníků s osobou s nemocí covid-19. ČTK to ve středu oznámila tisková tajemnice horní komory Sue Nguyen. Dobrovolnou karanténu Vystrčil podstoupil už na přelomu listopadu a prosince, nákaza se u něj nepotvrdila.

„Zpráva přichází v nejméně vhodnou dobu, ochrana veřejného zdraví je však na prvním místě,“ uvedl Vystrčil ke své nové karanténě. „V rizikovém kontaktu jsem sice nebyl a cítím se naprosto zdráv. Kvůli svému okolí však nechci nic podcenit. Do normálního režimu se vrátím, až v dostatečném časovém odstupu podstoupím test,“ dodal. A trochu odlehčeně připojil: „Štve mě to, ale co se dá dělat. Alespoň se v tom pražském podnájmu trochu pokusím uklidit.“

Vystrčil ve středu po poledni vystoupil před novináře s tím, že inicioval jednání parlamentních frakcí kvůli verdiktu Ústavního soudu, který zrušil část volebního zákona. Jednání by se podle Vystrčila měla konat příští týden.

Nakažení byli už členové vlády

Na sklonku listopadu musel Vystrčil absolvovat kvůli karanténě formou videokonference jednání s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO), které se týkalo možných úprav daňového balíčku.

V preventivní karanténě byl loni v říjnu také předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO), když byl na nemoc covid-19 pozitivně testován jeden z členů jeho rodiny. V dobrovolné karanténě byli někteří členové vlády včetně vicepremiéra Karla Havlíčka (za ANO). Koronavirem se nakazili vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček, ministr zemědělství Miroslav Toman, ministr zahraničí Tomáš Petříček (všichni ČSSD), ministr obrany Lubomír Metnar a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (oba za ANO).

fotrpjotr ( 4. února 2021 05:06 )

Ideální karánténa by byla na stálo i s celým senátem.

sekebo ( 4. února 2021 03:20 )

Čím déle bude toto individuum v karanténě, tím lépe pro tuto zemi !!!

st.rec ( 3. února 2021 21:03 )

A sakra,bl*bá situace,kam do karantény poletí? Na Taiwan,do Hong-Kongu nebo přímo do Wu-chanu??? Já bych věděl kam ho poslat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa