Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sourozenci (†39) a (†35) podlehli koronaviru týden po sobě. Po samoživitelích zůstaly děti

Autor: sova - 
19. prosince 2020
20:21

Pandemie onemocnění covid-19 píše kruté příběhy. Sourozenci Adelita (†39) a Nicolas (†35) zemřeli na koronavirus jen týden po sobě. Kromě toho, že si byli bratrem a sestrou, panovalo mezi nimi i blízké přátelství, informuje americká stanice CNN. Svědectví o jejich osudu novinářům zprostředkovali pozůstalí sourozenci Daniel a Jesusa.

Nicolas Trevino zemřel na stejnou nemoc jen pár hodin po pohřbu své sestry. Pozitivně byli oba sourozenci testováni 6. listopadu, po cestě do Kalifornie, kde se zúčastnili pohřbu svého strýce, řekl jejich bratr Daniel Trevino pro CNN.

Adelita zemřela na koronavirus 29. listopadu v nemocnici Ascension Borgess. Její bratr zemřel o týden později v nemocnici Spectrum Health Butterworth, uvedla jejich sestra Jesusa Velová.

Bratr byl poslán domů, do nemocnice se vrátil

„To nikomu nepřeji,“ řekl Trevino. „Moje sestra měla 39 a bratr 35 let. Byli mladí, zbývalo jim ještě tolik let života. Bohužel jim je koronavirus ztratil.“ Adelita podle Velové měla všechny příznaky nemoci, od horeček až po bolesti těla. Byla přijata do nemocnice ve stejný den, kdy měla pozitivní testy, a nikdy ji už neopustila. Její bratr Nicolas byl druhý den přijat a později poslán domů do karantény. O týden později, když se jeho stav začal zhoršovat, se do nemocnice vrátil.

Bratr a sestra byli sousedé ve městě Hartford v Michiganu. Oba samostatně vychovávali děti samostatně jako rodiče samoživitelé. „Vždycky byli v domech toho druhého,“ vzpomíná Velová. „Hodně rádi grilovali. Dělali spolu spoustu věcí.“

Dodává, že nejvíce ze všeho milovali své děti a věnovali se svým rodinám. Pozůstalí zřídili účet GoFundMe za účelem zisku finančních prostředků na náklady na pohřeb a na pomoc jejich dětem. Rodina doufá, že jejich příběh poslouží jako varování pro rodiny, které uvažují o shromáždění během svátků, a utvrdit ostatní v tom, aby dodržovali pokyny v oblasti veřejného zdraví.

Jarabak ( 20. prosince 2020 09:28 )

Co k tomu říct. Neměli být samoživitelé. To je sobectví a bezohlednost vůči dětem. Pak to takhle dopadá. Hanba jim oběma.

user ( 20. prosince 2020 04:53 )

Pirátská rétorika jak má být.

user ( 20. prosince 2020 04:52 )

Vy jste důkaz toho, že Blesk je opravdu svobodné médium, jinde by Vaše příspěvky už dávno smazaly.

jarby ( 19. prosince 2020 22:13 )

Bu, bu,bu...už se třeseme hrůzou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa