Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Papírový boj s koronavirem. Pražský magistrát rozešle statisíce letáků do domácností

Autor: ČTK - 
5. října 2020
16:11

Druhá vlna koronaviru, která zastihla Českou republiku, pozvolna sílí. Složitá je situace v hlavním městě. Z toho důvodu magistrát hodlá vsadit na informační kampaň, která bude spočívat v rozeslání 687 tisíc letáků do pražských domácností. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) si od toho slibuje lepší informovanost ohledně rizik nákazy, a to především u staršího obyvatelstva, které nevyužívá internet.

V letáku se lidé dozví například telefonní čísla a souhrn aktuálních nařízení ministerstva vnitra. „Jedná se o to, abychom informace dostali i k té nejzranitelnější části populace, tedy k seniorům,” řekl Hřib. Dodal, že marketingový odbor magistrátu plánuje také rádiové spoty, další tištěné materiály nebo outdoorovou kampaň.

Praha je epidemiologicky nejvíce zasaženým regionem v republice. Poslední informace o počtu nakažených zveřejnila hygienická stanice v pátek v 18:00, kdy za předchozích 24 hodin evidovala 839 potvrzených případů koronaviru, což byl dosavadní rekord. Číslo zpochybnil Hřib, podle kterého hygiena započítává případy, až když dokončí trasování, k čemuž může docházet až s několikadenním zpožděním. O víkendu z důvodu odstávky a kontroly informačních systémů hygienici čísla nezveřejnili, měli by tak učinit dnes v 18:00.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa