Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Slováci budou mít nouzový stav od čtvrtka, zřejmě na 45 dní. Matovič chce doplnit zásoby

Aktualizováno -
30. září 2020
12:20
Autor: ČTK - 
30. září 2020
11:45

Slovenská vláda ve středu odsouhlasila návrh na vyhlášení nouzového stavu kvůli šíření koronaviru. Bude platit od čtvrtka a zřejmě na 45 dní. Podle premiéra Igora Matoviče by v zemi měl platit hlavně v zájmu rychlého obstarání ochranných pomůcek nebo testů. Nese s sebou ale i možnost omezit základní práva.

Na Slovensku od začátku září výrazněji roste počet nových případů infekce koronavirem. Země se proto od října částečně vrátí k přísným omezením z letošního jara. Zakáže například hromadné akce, omezí otvírací dobu restaurací a podobných zařízení, v obchodech bude moci být jen omezený počet zákazníků najednou.

Pětimilionové Slovensko hlásí přes 9500 infikovaných koronavirem, s onemocněním covid-19 zemřelo 45 lidí.

Po půl roce dnes budou moci obnovit provoz ve vnitřních prostorách restaurace v americkém New Yorku. Budou ale moci být zaplněné jen do 25 procent kapacity.

Starosta města Bill De Blasio podle listu The New York Times už minulý týden prodloužil na neurčito populární program, jenž má ekonomicky ulevit více než 10 000 newyorských restaurací. Radnice jim v jeho rámci v červnu povolila výjimečně servírovat jídlo venku na zahrádkách a chodnících. Program měl původně skončit 31. října.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa