Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Úleva pro české dovolenkáře: Do Tuniska s cestovkou dál bez testu, Petříček vyjednal výjimku

Autor: ČTK - 
25. září 2020
16:21

Čeští turisté, kteří se s cestovními kancelářemi vydají do Tuniska, nadále budou moci vyjet do africké země bez nutnosti negativních testů na onemocnění covid-19. Na twitteru to uvedl ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Tunisko původně chtělo od pondělí zavést povinnost testů pro všechny Čechy, včetně organizovaných zájezdů.

„Dobrá zpráva! Tunisko včera (ve čtvrtek) zrušilo výjimku pro organizované zájezdy a chtělo zavést testy pro všechny Čechy. Na základě vyjednávání ministerstva zahraničí a naší ambasády v Tunisu se ale podařilo vyjednat výjimku. Turisté cestující s cestovkami mohou do Tuniska nadále bez testů,“ uvedl ministr. Test je naopak povinný pro Čechy, kteří se do země vydávají bez cestovní kanceláře.

Černínský palác ve čtvrtek uvedl, že podle údajů od cestovních kanceláří má stále zájezdy do Tuniska koupeno více než 8 000 lidí.

Ve čtvrtek vydalo kvůli šíření koronaviru varování před cestami do Prahy Rakousko. Platit začne v pondělí. Českou republiku nebo její část mezi rizikové oblasti zařadily kvůli zhoršené epidemické situaci v posledních dnech i další státy, například Slovensko, Německo či Nizozemsko. Od pondělí bude negativní test vyžadovat při příletu z Česka také Řecko.

Video  S Polskem je stále problém. Petříček o vyjednávání k otevření hranic i testech na koronavirus.  - Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa