Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Úřady si došlápnou na odpírače roušek. Hrozí jim až rok za mřížemi

Autor: ČTK - 
22. září 2020
16:43

Řecké soudy by měly stíhat aktivisty bojující proti nošení roušek na základě zákona o ohrožení veřejného zdraví a pořádku, za což v případě odsouzení hrozí tresty až jednoho roku vezení. Příslušnou instrukci vydal prokurátor Nejvyššího soudu, uvedla v úterý agentura AP. Přísnější zacházení s lidmi, kteří odmítají nošení roušek a nabádají k tomu ostatní, je podle prokurátora nutné vzhledem k mimořádné situaci sílící pandemie covidu-19.

Prokurátor Vasilis Pliotas v oběžníku pro soudce uvedl, že odpůrce roušek by měly soudy stíhat ve zrychleném řízení. Aktivisté podle něj působí znepokojení u občanů, kteří vládní nařízení o nošení roušek dodržují, a účastí na protestech či aktivitou na internetu mohou podněcovat k trestnému činu.

Epidemická situace v Řecku je příznivější než v jiných evropských státech, ale i v této jedenáctimilionové zemi od srpna počty nakažených rostou rychleji. Celkem se už infikovalo přes 15 000 lidí, 344 z nich zemřelo. Protesty proti nošení roušek jsou poměrně slabé, ale na internetu odpor proti vládnímu nařízení stoupá zejména poté, co povinnost nosit roušky začali mít i studenti ve třídách.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

strejda777 ( 23. září 2020 05:15 )

Covid_19: Jen naprostý ignorant zde může použít slovo "koncentrák". Ví p.r.d.

Covid_19 ( 22. září 2020 21:17 )

zavedl nás tam hlupák, co otevřel naši zem turistům z Velké Británie, aby měli kde slavit a šířit epidemii. Ten který vtloukal lidem ho hlavy, že jsme najlepší a že druhá vlna být nemusí, ať cestují a užívají si volna jako to bude dělat jeho rodina

montevideo ( 22. září 2020 20:07 )

Do temna nás zavedli hlupáci slavící na Karlově mostě a feťáci, co mají potřebu se sjíždět v nočních klubech.

Covid_19 ( 22. září 2020 18:56 )

hlavně je nasaďte těm, co se vyléčili a jsou OK, na poškozené plíce ideál , mají protilátky, vy ještě ne

Citronel ( 22. září 2020 18:45 )

Přesně tak to má být, jednou je vládci dáno nějaké nařízení a to se bude dodržovat, těch pár tupců s chytrými názory ať oplotí ostnáčem a tam si můžou tajtrdlíkovat bez roušky a vést sáhodlouhé rozhovory o zbytečnosti jakéhokoliv nařízení. Těm sobeckým pitomcům nedochází, že oni žádné problémy mít nemusí, ale jejich rodiče už to nemusí přežít, když je nakazí i když se hlídají a nevychází ven, jedna návštěva to může změnit. Nechci být v blízkosti sobeckého pitomce bez ochrany tlamy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa