Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Koronaviroví „Romeo a Julie“: V karanténě se seznámili na balkonech, teď se budou brát

Autor: Darina Jíchová - 
22. září 2020
19:25

Italové si kvůli koronaviru prošli doslova peklem, dlouhé týdny strávili v karanténě, kdy skoro ani nesměli vycházet z domů a bytů. Útěchu mnohým poskytly balkony, právě tam se seznámili také sousedé Michele D'Alpaos (38) a Paola Agnelliová (40). Padli si do oka a nyní plánují svatbu, za svůj vztah podle vlastních slov vděčí koronaviru, jinak by se nepotkali, uvedl deník Daily Mail.

Scénář jako z romantického filmu, D'Alpaos a Agnelliová se seznámili během sousedského koncertu v době italské karantény. V tisku se o nich píše jako o „koronavirovém“ Romeovi a Julii, jejich osud je ale o poznání šťastnější než zmíněných literárních postav ze stejnojmenné tragédie anglického dramatika Williama Shakespeara.

Novodobí Romeo a Julie, Italové Michele D'Alpaos a Paola Agnelliová, se do sebe zamilovali na balkonu ve Veroně v době karantény. Díky uvolnění restrikcí spolu už mohli vyrazit i na pláž. Novodobí Romeo a Julie, Italové Michele D'Alpaos a Paola Agnelliová, se do sebe zamilovali na balkonu ve Veroně v době karantény. Díky uvolnění restrikcí spolu už mohli vyrazit i na pláž. | Instagram Paoly Agnelliové

Ke svatbě jim chybí jen datum

Jejich vztah také začal na balkonu ve Veroně a prošel si obdobím odloučení, oba totiž dodržovali pravidla sociálního distancování a v době vrcholu epidemie si netroufli se navštívit. Stýkali se tak opravdu jen na balkonu, nicméně jejich balkony spolu nesousedí, jsou na protilehlých budovách. Právnička Agnelliová vypověděla, že si pamatuje přesný moment, kdy D'Alpaose spatřila.

„Bylo šest odpoledne, schylovalo se ke koncertu, který nám měl všem zvednout náladu a nakopnout nás do příštích dnů. A teď? S jistotou můžu říct, že se budeme brát, zbývá nám jen stanovit datum,“ pochlubila se Italka. „Zvažujeme, že bychom měli obřad i oslavu na střešní terase budovy, kde mám byt. Dává to smysl, přece jen jsme se seznámili na balkonu,“ prohlásila Agnelliová.

Soused si právničku získal gestem

Na zmiňovaném koncertu hrála její sestra, houslistka Lisa Agnelliová, ona jí pomáhala se zvukem. D'Alpaos si ji „vystopoval“ pomocí instagramu, přes který ji nakonec kontaktoval. Začali spolu komunikovat přes telefon, první rande měli v květnu po uvolnění restrikcí, vyšli si do parku nedaleko bytových komplexů, kde žijí.

Jejich příběh se stal hitem internetu poté, co D'Alpaos vyvěsil ze svého balkonu obrovský banner s nápisem „Paola“, aby vyjádřil své city pro Agnelliovou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa