Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Když umírali, drželi se za ruce: Manželský pár (†67 a †65) podlehl covidu

Autor: jžk - 
12. září 2020
18:13

Johnny Lee Peoples (†67) a jeho žena Cathy Darlene Peoplesová (†65) zemřeli ve středu 2. září po měsíčním boji s infekcí covidu-19 v nemocnici v Salsbury. Při posledních okamžicích se pár, který spolu byl 50 let, držel za ruce.

Když se jejich čas chýlil ke konci, přesunuli pracovníci regionálního zdravotního střediska pár ze Severní Karolíny do stejné místnosti, aby se mohl navzájem utěšit a říct si poslední sbohem, uvedl pro WBTV jejich syn Shane Peoples.

Všechno se najednou začalo zhoršovat… Další den je převezli do stejné místnosti na JIPce, rodiče se chytili za ruce, sestřičky se shromáždily kolem nich. Opustili nás pouhé čtyři minuty od sebe,“ řekl. Pár se seznámil před 50 lety, 48 let setrval v manželství. Shane je teď nucen vyrovnat se se ztrátou obou rodičů najednou. Pohřeb se konal ve středu 9. září s omezeními kvůli nebezpečí nákazy.

Byla to hlavně horečka a ztráta chuti,“ popsal prvotní příznaky rodičů Shane. „Otci se projevily příznaky o dva dny později, za dva týdny byli již umístění na JIPce,“ dodal Shane, který na začátku týdne napsal na facebook srdceryvné vyznání.

Moji rodiče nebyly požehnáním jen pro mě, mého bratra a mou sestru, naše partnery a naše děti. Byli požehnáním pro každého člověka, který s nimi měl tu čest setkat se. Moje máma měla tu nejkrásnější duši, jakou jste kdy mohli potkat…“

Pro WBTV Shane Peoples zdůraznil, že je třeba brát virus vážně a vyzval čtenáře, aby si pečlivě myli ruce, dodržovali rozestupy mezi lidmi a nosili roušku. „Není to vtip. Není to podvod. Já jen nechci, aby tuhle bolest pociťovali další. Nechci, aby někdo prožíval zármutek jako my v tuto těžkou dobu,“ dodal.

barracuda.sro ( 13. září 2020 06:19 )

Nestrašte lidi a napište pravdu !Oba měli nadváhu,problém s cukrovkou......atd a tím pádem oslabenou imunitu a ten Covid byl jen bonus. Pro takový vir je to živná půda.

Jirik-ta ( 13. září 2020 02:38 )

dietr ( 12. září 2020 20:31 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa