Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Se šerpou a v roušce. Koronavirová opatření zasáhnou i maturitní plesy a další bály

Autor: ČTK - 
20. srpna 2020
14:35

Opatření proti šíření koronaviru zřejmě těžce postihnou letošní plesovou sezonu. V rouškách a s omezeným počtem účastníků se podle nynějších pravidel budou odehrávat například i maturitní plesy, pokud je studenti nezruší. Pro sály, které plesy hostí, by to byla další rána, zjistila ČTK.

„Pro maturitní plesy platí od 1. září stejné podmínky jako pro jakékoliv jiné vnitřní hromadné či kulturní akce. To znamená: kapacita účastníků na vnitřních hromadných akcích zůstává stejná jako doposud, tedy 500 osob. Nově je nutné nasadit roušku na všech vnitřních hromadných akcích bez ohledu na počet účastníků,“ řekla ČTK Klára Doláková z tiskového oddělení ministerstva zdravotnictví.

Například v Sokolově jsou termíny pro maturitní a další plesy zamluveny minimálně od jara, mnohdy i déle dopředu. Podle ředitele Městského domu kultury Ladislava Sedláčka zatím pořadatelé termíny neruší, ale pokud by se tak kvůli nastaveným podmínkám stalo, přišel by sokolovský dům kultury o další peníze. „Už tak jsme na hraně a to by byla další rána,“ řekl ČTK.

Jestli plesy skutečně budou, se budou muset rozhodnout hlavně studenti, kteří plesy pořádají. Nejde přitom o málo peněz. Pronájem prostor v sokolovském Hornickém domu pro maturitní ples pro dvě maturitní třídy vyjde zhruba na 95 000 korun a studenti mohou prodat kolem 1 000 až 1 200 lístků. Podle studentů, které ČTK oslovila, by při počtu maximálně 500 lidí sotva vyšly lístky na nejbližší rodinu maturantů. Zisk z prodeje by pak chyběl na zaplacení nákladů na ples.

Video  „Manuál jsem ještě neviděl. Novela zákona už měla přijít na jaře,“ míní šéf pedagogické komory  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa