Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Koronavirus uzavřel gymnázium po čtyřech dnech školy. Po nákaze učitele v Berlíně

Autor: ČTK - 
13. srpna 2020
11:45

Jedno z berlínských gymnázií dnes kvůli učiteli nakaženému koronavirem zůstalo studentům uzavřené. Stalo se tak přitom jen čtyři dny po začátku nového školního roku. Případy infekce ohlásilo také nejméně sedm dalších škol, kde ale výuka zastavena nebyla. Úřady předem varovaly, že nákaza se ve školách objeví, proto nynější zjištění nepovažují za překvapivá.

Vedení Berlína uvedlo, že gymnázium přinejmenším dnes zůstane z preventivních důvodů zavřené. Úřady i škola tak chtějí zajistit, že budou dohledáni a izolováni všichni lidé, se kterými byl nemocný učitel v kontaktu. Zda výuka bude v pátek pokračovat, jasné ale není.

V některých spolkových zemích se děti už vrátily po prázdninách do škol. V některých spolkových zemích se děti už vrátily po prázdninách do škol. | ČTK / Jens B?ttner

Gymnázium uvedlo, že učitel, u něhož se infekce potvrdila ve středu, byl ve styku jen s několika málo studenty a zaměstnanci školy. „Přenos nákazy je tak relativně nepravděpodobný, ale ochrana zdraví všech osob má pro nás tu nejvyšší prioritu,“ sdělilo gymnázium.

V dalších berlínských školách, kde byl koronavirus také zjištěn, se zrušila pouze výuka ve třídách, které navštěvovali nakažení. Tyto třídy jsou nyní v karanténě.

Na berlínských školách není nutné při výuce dodržovat jinak povinný odstup 1,5 metru, což potvrdil i soud. Žáci, učitelé a další zaměstnanci školy ale musejí při pohybu ve školní budově nosit roušky, ve třídách si je však mohou sundat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa