Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Do Řecka jen s negativním testem a navíc formulář den předem: Změna na bulharské hranici

Aktualizováno -
10. července 2020
19:15
Autor: ČTK - 
10. července 2020
18:25

Zahraniční turisté přijíždějící do Řecka pozemní cestou přes Bulharsko se budou muset od úterního rána prokázat negativním testem na nemoc covid-19 způsobovanou koronavirem. Podle agentury Reuters to oznámila řecká vláda ve snaze zamezit šíření koronavirové infekce v době vrcholící turistické sezony.

Toto nejnovější omezující opatření vstoupí v platnost 14. července v pět hodin ráno, oznámil mluvčí vlády. Dodal, že test, jímž se budou prokazovat lidé přejíždějící do Řecka přes bulharskou hranici, nesmí být starší než 72 hodin. Vláda se rozhodla začít vyžadovat testy poté, co se tento týden prokázala nákaza koronavirem u desítek turistů, kteří do Řecka přicestovali ze sousední balkánské země, uvedl list Kathimerini.

Hranici s Bulharskem, přes kterou přijíždějí do Řecka tisíce turistů, Atény po tříměsíčním uzavření kvůli koronaviru znovu otevřely 17. června.

Vláda v rámci preventivních opatření rovněž sdělila, že návštěvníci nyní musejí vyplnit formulář s údaji, kde se budou nacházet, 24 hodin před příjezdem do země. Doposud tak museli učinit předem 48 hodin.

Řecku se podařilo zabránit šíření nového viru hlavně kvůli včasnému přijetí opatření omezujících cestování. Od svého prvního potvrzeného případu nákazy koronavirem v únoru země doposud zaznamenala 3 732 infikovaných osob, z nichž 193 zemřelo. Za poslední den se nákaza prokázala u 60 lidí, 40 z nich přijelo ze zahraničí.

Video  „Češi letos vyhledávají pobyty v přírodě. Praha je neláká,“ říká hoteliér Bára.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa