Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Děs mámy s kočárkem: Cizí žena bez roušky jí začala kašlat na dítě. A mělo to dohru

Aktualizováno -
7. července 2020
23:50
Autor: mj - 
25. června 2020
12:50

Policie v kalifornském městě San José zveřejnila videozáznam, na kterém si žena v obchodě sundala roušku a schválně zakašlala na miminko. Teď úřady prosí o pomoc i veřejnost, aby mohly ženu identifikovat a zadržet. Případ může mít rasistický podtext, média v USA následně informovala, že kašlající žena přišla o práci.

Jak informuje web El Español, policisté z třetího největšího města Kalifornie žádají obyvatele o pomoc, aby jim pomohli identifikovat ženu středního věku, která hraje hlavní roli ve zveřejněném videu.

Jenom čekaly ve frontě

Na záznamu se objevuje roční dítě v kočárku spolu se svojí maminkou, která čeká ve frontě v obchodě s mraženými jogurty. Před nimi stojí žena, které podle odhadů může být mezi 50 a 60 lety. Je oblečena v bílém a na hlavě má sivou čelenku.

Vše se seběhlo v pátek 12. června odpoledne. Maminka s kočárkem se zařadila do fronty v obchodě za starší ženu. Na záběru je vidět, že žena se otočila a něco řekla matce s dítětem. Pak se přiblížila ke kočárku, stáhla si roušku a schválně přehnaně zakašlala na miminko.

Nečekaný útok

Matka se ho snažila ihned bránit a zakrýt, ale útok přišel nečekaně. Přesný důvod není jasný, CBS uvádí, že ženu rozčílil nedostatečný odstup při čekání v obchodě. Matka tvrdí, že se jedná o případ rasismu, protože matka i dítě jsou Hispánci.

Na záznamu je slyšet, že žena mluví španělsky, a to ji prý mělo vyprovokovat k nebezpečnému útoku. Takové případy nejsou ojedinělé, pravidelně se v amerických médiích objevují zprávy o bílých Američanech, kteří si na veřejnosti stěžují, když slyší někoho mluvit španělsky. V některých případech ani nemusí jít o španělštinu, ale jakýkoli cizí jazyk může sloužit jako záminka k hádce.

USA jsou nejvíce postiženou zemí

Po incidentu žena odešla z obchodu a zatím se nepodařilo zjistit, o koho jde. Sanjoséská policie teď tedy pátrá po ženě bílé pleti ve věku 50 až 60 let, která na sobě měla bílé kalhoty, bílou blůzu a sivou čelenku.

USA je momentálně nejvíce zasaženou zemí, která bojuje s koronavirem. Epidemie si k 25. červnu vyžádala zatím 124 282 životů a celkově se nemocí covid-19 v zemi nakazilo téměř 2,5 milionu lidí. I proto se teď v zemí musí dbát na zavedená hygienická a jiná bezpečnostní opatření.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa