Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Ministrům končí vysedávání před webkamerou. Za Babišem na vládu jdou v pondělí osobně

Autor: ČTK - 
10. června 2020
19:35

Ministři se v pondělí 15. června poprvé od poloviny března setkají na pravidelném zasedání vlády ve Strakově akademii. Kvůli epidemii koronaviru jednali tři měsíce prostřednictvím videokonferencí ze svých úřadů. Na tiskové konference po zasedání kabinetu pak přijížděli někteří ministři do budovy na Klárov. Návrat k normálnímu chodu vlády novinářům potvrdil mluvčí kabinetu Vladimír Vořechovský.

Premiér Andrej Babiš (ANO) během epidemie úřadoval několik týdnů z Hrzánského paláce na Hradčanech. Prostřednictvím videokonferencí komunikoval v době, kdy politici nevyjížděli kvůli pandemii do ciziny, také se zahraničními partnery. Minulý týden pak přivítal osobně v Praze slovenského premiéra Igora Matoviče.

Ve středu 10. června se poprvé od začátku koronavirové epidemie sešla v běžném formátu také vládní koalice. V posledních týdnech ANO a ČSSD hledaly koaliční shodu přímo na zasedáních vlády formou videokonferencí.

Návratem k běžné komunikaci bude také čtvrteční setkání premiérů zemí Visegrádské skupiny (V4 – ČR, Slovensko, Polsko, Maďarsko) v Lednici na Břeclavsku. Koordinovat budou pozici před jednáním Evropské rady, které se uskuteční za týden. Diskutovat by měli o víceletém finančním rámci na období 2021 až 2027 a fondu obnovy po epidemii koronaviru. Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie budou o fondu obnovy a příštím rozpočtu EU jednat prostřednictvím videosummitu 19. června.

zatracena ( 10. června 2020 19:56 )

Konečně ! Možná bude za jejich prací vidět i výsledek než se zviditelňovat s rouškou před kamerou. Bez obav z jejich prohlášení - které kolikrát neměli ani Hlavu ani patu viz. BABIŠ a v " nouzáku " doba nakupování seniorů ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa