Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Do Chorvatska i autobusem. Flixbus láká na noční spoje, vyjede i na Slovensko

Autor: ČTK - 
10. června 2020
14:27

Autobusový dopravce Flixbus obnoví od příštího týdne své linky na Slovensko a začne jezdit také do Chorvatska. Spoje budou zastavovat i v Rakousku a ve Slovinsku. Vedle toho společnost obnovuje další linky v Evropě. Dnes o tom firma informovala v tiskové zprávě. Mezinárodní dopravu obnovují i další dopravci.

Od pondělí 15. června začne FlixBus jezdit na Slovensko, denní spojení z Prahy do Košic pojede přes Banskou Bystrici, Trenčín a Uherské Hradiště. Ve čtvrtek 18. června vyjedou dále spoje z Plzně do Košic přes Žilinu a z Prahy do Bratislavy.

Provoz do Chorvatska FlixBus spustí 18. června, bude tak prvním linkovým autobusovým dopravcem, který začne jezdit z Česka k Jadranu. Cílovým městem bude Rijeka, do které budou zelené autobusy jezdit po dvou trasách. První vyjede z Prahy přes Vídeň, Lublaň a Opatiji, druhý noční spoj bude začínat v Berlíně, následně zastaví v Praze, Vídni, Mariboru a Záhřebu. „U noční linky je výhodou, že za noc cesty lidé ušetří za ubytování a ráno se probudí u moře. Cestu z Prahy do Rijeky zvládnou autobusy za 12 hodin,“ uvedla mluvčí firmy Martina Čmielová. Noční spoje mají zpravidla méně zastávek než denní spoje.

FlixBus od konce května obnovuje spojení i v dalších zemích, zejména v Rakousku a Německu.

Spoje na Slovensko v minulých dnech obnovili i další dopravci. Vlaky RegioJetu začaly k východním sousedům jezdit od neděle, České dráhy spustily provoz na Slovensko v pondělí. Spoje podle dopravců zatím využívají až stovky cestujících. Ve čtvrtek obnoví provoz vlaků na Slovensko také Leo Express.

Dopravci se připravují na obnovení linek i do Rakouska a Německa. RegioJet vypraví první vlaky z Prahy do Vídně v pátek 12. června. Na konci měsíce spustí novou vlakovou linku do Chorvatska a v červenci do Budapešti. Vedle toho RegioJet provozuje do zahraničních měst několik autobusových linek. České dráhy plánují posílení mezinárodního provozu na další týden.

Od 15. června bude obnoven povoz vlaků z Prahy do Lince a také z Prahy přes Vídeň do Štýrského Hradce. O den později budou vlaky ze Štýrského Hradce jezdit přes Prahu až do Berlína. Dráhy dále posílí i spoje do Německa. Od 14. června obnoví plný provoz linky Praha - Berlin - Hamburg/Kiel a od 15. června také spoje mezi Chebem a Norimberkem. Čekat naopak musí dopravci u svých spojů do Polska, které neotevřelo hranice.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa