Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Co všechno může podnikatelům ulehčit život? Velký přehled vládních úlev

Co všechno může podnikatelům ulehčit život?
Co všechno může podnikatelům ulehčit život?  (Autor: archiv Blesku)
Autor: Radka Růžičková - 
25. května 2020
05:30

Vláda rozhodla o šestiměsíčních prázdninách v placení zdravotního a sociálního pojištění pro všechny živnostníky. Podívejte se, jaké další úlevy pro podnikatele připravila.

Prázdniny pro placení zdravotního a sociálního pojištění

„Živnostníci a podnikatelé z řad OSVČ tedy nebudou muset v období od března do srpna 2020 platit měsíční zálohy na pojistné. Následně, ve vyúčtování za rok 2020, bude jejich odvod snížen o těchto šest měsíců, a to o částku ve výši minimálního pojistného,“ sděluje právnička Natálie Pecháčková z Frank Bold Advokáti.

● Termín podání přehledu OSVČ na zdravotní pojištění za rok 2019 byl stanoven na 3. srpna 2020. „Penále za pojistné nebo za zálohu na pojistné, které nebyly zaplaceny, pak vznikne nejdříve od 22. září 2020,“ říká JUDr. Jakub Kadlec z advokátní kanceláře Vilímková Dudák & Partners.

Pozor! U zdravotního pojištění nezapomeňte, že doplatit pojistné je nutno do osmi dnů od podání samotného přehledu, nikoliv jako je tomu v případě podání daňového přiznání, kdy toto je možno podat okamžitě s tím, že případná daň může být doplacena do 1. července 2020.

Česko po koronaviru: Nová pravidla pro život Česko po koronaviru: Nová pravidla pro život | archiv

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa