Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Prázdné prostřední sedačky v letadle? Lidé se i přes sliby aerolinek mačkali jak sardinky

Autor: ČTK - 
12. května 2020
13:50

Američtí uživatelé internetu v uplynulých dnech hodně probírali fotografii z plně obsazeného letu z letiště Newark v New Jersey do kalifornského San Franciska. Snímek z letadla United Airlines sdílel na twitteru kardiolog Ethan Weiss, který se po dvou týdnech v New Yorku, kde dobrovolně pomáhal pečovat o pacienty s covidem-19, vracel do Kalifornie. Všichni pasažéři sice podle fotografie měli roušky, ale příslib sociálního distancování na palubě aerolinka patrně nedodržela. Informoval o tom deník The Washington Post (WP).

Lékařovy obavy z nedodržování restrikcí ze strany letecké společnosti se potvrdily v sobotu, kdy se spolu s 25 dalšími zdravotníky ocitl v plně obsazeném letadle.

Počítám, že United v těchto dnech uvolňují svá pravidla sociálního distancování? Všechna sedadla tohoto (Boeingu) 737 jsou obsazená,“ napsal Weiss na twitteru a připojil fotografii plného letadla.

Aerolinky ujistily, že prostřední sedadla neobsadí

Weiss doplnil, že letecká společnost ho před letem ujistila, že prostřední sedadla zůstanou neobsazená, aby mezi sebou mohli cestující udržovat vzdálenost. Zároveň lékař připojil e-mail, který v této souvislosti od společnosti obdržel.

Mluvčí United Airlines WP sdělila, že aerolinka kvůli trvající pandemii zavedla řadu ochranných opatření. Změnil se podle ní způsob nastupování i vystupování z letadla, zvýšena byla hygienická a další bezpečnostní opatření a cestující i personál musí mít zakrytá ústa a nos.

Letenku si lidé budou moci přesunout

Weissův tweet nicméně na sociálních sítích vyvolal obavy, že letecké společnosti se přestanou snažit dbát na sociální distancování v době, kdy se opatření v zemi rozvolňují a více lidí začne opět cestovat.

Ve středu Weiss na twitteru uvedl, že společnost United Airlines bude od příštího týdne nabízet možnost letenku přesunout na jiný termín, pokud bude jejich původní let skoro plně obsazen. Za rozhodnutí aerolinky pochválil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jelenovi ( 12. května 2020 18:16 )

Tak on by jim asi nikdo nebranil koupit si letenky na celou radu, aby v ni mohli bejt sami. Si myslej ze zaplatej beznou cenu a poleti jich 5?

sekebo ( 12. května 2020 15:45 )

Takhle se to řeší po Trumpovsku. Business the first. Epidemiologové si musí rvát vlasy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa