Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Na plné nebe zapomeňte. Létání čeká dramatický propad i po pandemii, varuje šéf giganta

Autor: ČTK - 
12. května 2020
09:20

Šéf firmy Boeing předpověděl, že v důsledku pandemie způsobené šířením koronaviru množství cestujících přepravených v září aerolinkami nedosáhne ani čtvrtiny dřívější úrovně.

„Úroveň přepravy se nevrátí ke 100 procentům. Nebude to ani 25 procent. Možná koncem roku se přiblížíme 50 procentům, čemuž se letecké společnosti budou muset přizpůsobit,“ řekl Dave Calhoun televizi NBC podle krátké ukázky z interview, ze které citovaly agentury AFP a Reuters. Celý rozhovor má televize odvysílat dnes.

Calhoun označil za „velice pravděpodobné“, že některé z velkých amerických aerolinek budou nuceny ukončit činnost v důsledku tvrdých dopadů pandemie na leteckou dopravu.

„Hovořil o všeobecné nejistotě v odvětví, a ne o nějaké konkrétní letecké společnosti,“ zareagoval na Calhounovo vyjádření podle Reuters mluvčí Boeingu Gordon Johndroe.

Odvětví dostaly na kolena zákazy cestovat do zahraničí a další omezení, přijaté mnoha státy ve snaze omezit šíření nákazy. Sám Boeing, obří výrobce letadel, je také ve velkých potížích, připomněla AFP. Dodala, že Calhoun, dlouholetý člen představenstva, se ocitl v čele firmy počátkem roku v důsledku vážné krize, způsobené zákazem letů nejprodávanějšího typu boeingu po dvou leteckých katastrofách v loňském a předloňském roce s celkem 346 oběťmi na životech.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

MAMKA2316 ( 12. května 2020 09:59 )

ŽE BY JSME ZASE LETĚLI JAK LIDÉ ??? V LETECH 1999 AŽ 2010 TO JEŠTĚ ŠLO !!ALE PAK JSME LÍTALI V LETADLECH JAK ZA KOMUNISTŮ V ŠALINĚ JEN TO STÁNI TAM CHYBĚLO !!! KDY SI DAL ČLOVĚK V LETADLE JÍDLO NA TALÍŘI A BYLI TO I SLUŠNÉ PORCE !!VŠAK TO ZADARMO NEDÁVALI !!!! ALE MÍSTO STO PADESÁT NÁS NARVALI DO LETADLA NÁS NATLAČILI 180 ČLOVĚK NEVĚDĚL JAK SI MÁ SEDNOUT !!!§JEDINĚ S KÝM SE DALO LÉTAT BYLO ČSA,­LUFTHAN­SA,E­MIRÁ­TY !!!

bre-burda ( 12. května 2020 09:55 )

Zaplaťpánbůh! Alespoň něco jim zaťalo tipec. Ať každý sedí doma na zadeli, víte jak je v Čechách krásně?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa