Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hlupáci, nebo chytráci? David s manželkou utekli před koronavirem na Bali i se svými dětmi

Aktualizováno -
19. dubna 2020
12:07
Autor: shp - 
19. dubna 2020
07:35

Sami o sobě říkají, že jsou možná trochu hloupí nebo naivní. Britští manželé Corinne a David Prudenovi vzali svá dvouletá dvojčátka a společně odletěli jedním z posledních odbavených letadel z domovské Velké Británie. Zamířili na exotický indonéský ostrov Bali, kde nyní tráví čas v karanténě.

Rodina odletěla z Londýna 16. března těsně předtím, než byly uzavřeny hranice. Koupili si pouze jednosměrné letenky do Denpesaru. Nyní žijí v bambusové chatrči, kterou si pronajímají přes službu Airbnb, přímo uprostřed rýžového pole. Jídlo jim vozí místní restaurace.

Bezhlavé rozhodnutí

„Ostatní lidi naskočili na lety, které mířily domů, my jsme se cítili odvážně, ale možná trochu hloupě nebo naivně. Bylo to těžké se rozhodnout a jít do něčeho bezhlavě. Bylo to stresující,“ řekla paní Prudenová (39) zpravodajské relaci Sky News. Přiznala, že se bála rozhovoru se svou matkou (72).

„Když jsem s ní mluvila, cítila jsem její strach. Poté jsem sledovala zprávy a přečetla si noviny. Není to vůbec hezká situace a jsem ráda, že jsme jí unikli. Nyní se nebavíme s rodinou, nesledujeme zprávy a nevíme, co se děje, protože jsme izolováni v džungli,“ dodala.

Toulkám po světě je nyní konec

Britové Prudenovi žijí již pět let v Budapešti. V maďarské metropoli si otevřeli kavárnu. Vrátit se chtějí, až bude pandemie u konce. V plánu měli toulky po Spojených státech, ty ale musí odložit na neurčito. Ve Velké Británii byli před jejím uzavřením na návštěvě rodičů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa