Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Máma (†39) čtyřčat nepřežila nákazu koronavirem: Oplakává ji celé město

Autor: ran - 
9. dubna 2020
22:22

Město Slough na jihovýchodě Anglie schytalo tvrdou ránu. Na nemoc covid-19 zemřela tamní radní a oblíbená členka komunity Shabnum Sadiqová. O Shabnum média hodně referovala kolem roku 2006, kdy oproti očekávání lékařů porodila zdravá čtyřčata. Matka celkem pěti dětí se nakazila v Pákistánu, kam odjela na svatbu známého.

Radní Sadiqová se měla v asijské zemi původně zdržet jen jeden týden. Byla tam navštívit přátele a jako host se účastnila několikadenní svatební slavnosti. Domů do Anglie se ale bohužel již nevrátila. Po pěti dnech ji schvátil koronavirus, musela být hospitalizována v nemocnici a skončila připojená na plicní ventilaci. Po 24 dnech bohužel zemřela.

Shabnum na světě zanechala pět dětí včetně dnes již 13letých čtyřčat. Oplakávají ji také další příbuzní, přátelé a známí. Protože byla ve městě známá jako radní, která neúnavně pracovala pro jeho obyvatele, upřímnou soustrast pozůstalým vyjádřilo i mnoho dalších lidí.

Jako radní pro vzdělávání a výchovu dětí působila Sadiqová ve Sloughu, který se nachází nedaleko hranic širšího Londýna, od roku 2016. A dokázala si získat tu nejlepší pověst. „Přišli jsme o skvělou ženu, kamarádku i kolegyni. Vždycky pracovala na sto dvacet procent. Za tak krátkou dobu v zastupitelstvu udělala mnohem víc, než odpovídá těm necelým čtyřem rokům, co tu strávila,“ zavzpomínal na Sadiqovou její přítel a kolega Haqeeq Dar.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa