Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Děsivý výjev: Pro mrtvé z epidemie připravují masově hroby!

Autor: ran - 
6. dubna 2020
05:00

Letecké záběry ukazují řady vykopaných a zatím prázdných hrobů, které Brazilci připravili, aby mohl hřbitov Cemitério de Vila Formosa, údajně největší v Latinské Americe, pojmout vlnu úmrtí v epidemii koronaviru. Sao Paolo má celkem 22 hřbitovů, ale jen jedno krematorium. V Brazílii totiž není zvykem mrtvé spalovat, v zemi pevně zakořeněná kultura katolictví to neumožňuje. Na hřbitově Vila Formosa je pohřbeno celkem 1,5 milionů mrtvých.

Oswaldo dos Santos na tomto místě sledoval pohřeb svého 36letého syna. „Zemřel dříve, než mu stačily přijít výsledky  testu na koronavirus. Já si myslím, že to měl. Já to mám možná taky. Co když už to máme tady dokola všichni?“ Mrtví se nyní do země ukládají bez obřadu, celý proces je zkrácený na pouhých 10 minut. Nábožensky založení Brazilci takové neformální pohřby nesou nelibě. Odbory v pohřebnictví navíc tlačí na to, aby se účast pozůstalých na pohřbech zrušila úplně, z důvodu snížení pravděpodobnosti šíření nákazy.

 „Tyhle řady tady měly vystačit na tři měsíce. Za měsíc byly plné,“ přinesl slova jednoho z kopáčů server Daily Mail. „Máme práce minimálně dvojnásobně oproti normálu, málem se nezastavíme. Počty, které udává vláda, jsou určitě silně podsazené, ta čísla by měla být podle reality tak dvakrát až třikrát vyšší,“ míní hrobař. Protože se neví, kteří z mrtvých podlehli nemoci covid-19 a kteří ne, pro jistotu se všechna těla balí do fólie a manipuluje se s nimi v ochranných oblecích.

Slova hřbitovního pracovníka již také ve středu potvrdil brazilský ministr zdravotnictví Luiz Henrique Mandetta, když veřejně přiznal, že obětí koronaviru je pravděpodobně o dost více, než uvádějí oficiální statistiky. Důvodem jsou prý neplánovaná zdržení, k nimž nyní dochází v procesu testování potenciálně nakažených. Podle Daily Mail byl oficiální počet mrtvých za celou Brazílii ve čtvrtek 329, počet nakažených pak 8 076.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jity ( 6. dubna 2020 14:40 )

Přesně tak, ani neví co píšou.

alex_murphy ( 6. dubna 2020 09:47 )

To nejsou žádné masové hroby, to jsou normální hroby, jen je jich hodně. Na masový hrob by to musela být jedna velká jáma. Pletete si pojmy s dojmy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa