Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Manželka kanadského premiéra nakažená koronavirem se vyléčila. Trudeau zůstává doma

Autor: ČTK - 
29. března 2020
08:20

Manželka kanadského premiéra Justina Trudeaua se již vyléčila z nemoci COVID-19, kterou způsobuje koronavirus. Sophie Grégoireová Trudeauová to oznámila v sobotu místního času (v noci na dnešek SELČ) s tím, že jí to potvrdil její lékař. Dodala, že se již cítí mnohem lépe.

Úřad kanadského premiéra 12. března informoval, že Trudeauova žena měla pozitivní test na koronavirus. Testovat se nechala, když onemocněla po návratu z návštěvy Londýna. Premiér s rodinou byli od té doby v izolaci. U Trudeaua a jeho tří dětí se příznaky nákazy neprojevily.

V sobotu manželka kanadského premiéra sdělila, že její lékař jí potvrdil, že již nemocí netrpí. Trudeau v sobotu prohlásil, že bude pokračovat v práci z domova, aby šel příkladem Kanaďanům, kteří byli vyzváni, aby setrvávali ve svých domovech.

Kanada registruje přes 6600 případů nákazy koronavirem a 61 úmrtí. Nejlidnatější kanadská provincie Ontario v sobotu vyhlásila zákaz shromažďování pěti a více osob s výjimkou pohřbů, jichž se smí zúčastnit až deset lidí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa