Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Natálie (25) popsala šílený návrat z Kanady: Zrušený let a přes hranice pěšky!

Autor: bar - 
25. března 2020
18:19

Aby se dostali domů do Česka, museli přes hranice pěšky. Natálie Hrušková (25) s přítelem Vojtou (27) se po roce a půl vraceli z Kanady, skončili ale v německém Frankfurtu nad Mohanem. A do evakuačního autobusu se nevešli.

Původně se měli vracet až na začátku dubna přes Londýn. Lety byly ale zrušeny, proto zvolili dřívější návrat přes Švýcarsko. „V Curychu jsme zjistili, že do Prahy to neletí, i když jsme měli zakoupenou letenku. Museli jsme si vybrat jinou destinaci. Skončili jsme ve Frankfurtu, odkud nás měl odvézt evakuační autobus,“ popsala Blesku Natálie. Ten byl ale plný, tak museli vymyslet další plán.

Ještě před pár  týdny si užívali  cestování po Americe. Ještě před pár týdny si užívali cestování po Americe. | archiv Natálie Hruškové

Pomoc známých a karanténa na chatě

Naštěstí má Natálčin táta v Německu známého, který je odvezl k hranici. „Do Česka jsme přešli pěšky jako uprchlíci po 32 hodinách,“ popsala mladá cestovatelka. Na druhé straně na ně čekal už otec a odvezl je na chatu, kde jsou nyní všichni ve dvoutýdenní karanténě. „Jsme rádi, že jsme v pořádku doma,“ dodala šťastná Natálie.

Roušky jsme měli jediní

Bezpečnostní opatření v zahraničí se podle Natálie oproti Česku znatelně liší. „V Kanadě zavřeli obchody, snížili dopravu, ale lidé se normálně schází na plážích. Co se týče roušek, tak v Německu a Švýcarsku je většina lidí nemá. V Česku je to opatření snad nejpřísnější,“ popsala. 

Natálie s přítelem Vojtou. Natálie s přítelem Vojtou. | archiv Natálie Hruškové

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dietr ( 27. března 2020 07:49 )

Všude dobře, doma nejlépe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa