Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Postarší pár pil dezinfekci na ochranu před koronavirem: Muž otravu nepřežil

Muž se otrávil léčivem pro kapry koi. (Ilustrační foto)
 (Autor: Shutterstock.com)
Autor: jžk - 
25. března 2020
06:34

Manželé z Arizony byli vystrašeni hrozbou onemocnění Covid-19, oba už totiž dosáhli věku šedesáti let a řadili se tak mezi rizikovou skupinu. Ženu napadlo vypít roztok pro úpravu vody při chovu okrasných kaprů. Její muž se jím smrtelně otrávil!

Léková forma chlorochinu se užívá k léčbě malárie. Poslední dobou se v médiích začaly objevovat zmínky o tom, že se zkoumá jeho možné využití při boji proti koronaviru. Starší Američanka se nákazy bála a všimla si, že na lahvi od přípravku proti parazitům pro ryby jsou napsány stejné názvy látek, o kterých se při svých brífincích zmínil americký prezident Donald Trump.

„Zahlédla jsem to na zadní polici a řekla jsem si: Hele, není to náhodou ta věc, o které mluvili v televizi?“ popsala své pohnutky pro NBC News žena, která si pro zachování soukromí rodiny nepřeje být jmenována. Se svým manželem se rozhodli smíchat malé množství látky s vodou a roztok vypít jako prevenci před zrádnou nemocí, které se tolik báli.

Během dvaceti minut jim však začalo být extrémně zle, měli závratě a návaly horka. „Začala jsem zvracet, můj manžel nemohl dýchat,“ řekla NBC News žena. Když zavolala 911, nemohla pomalu ani mluvit, přestože jí kladli spoustu otázek. Krátce poté, co dorazili do nemocnice, její manžel na otravu přípravkem zemřel. Žena se nachází na jednotce intenzivní péče.

Pár bohužel zaměnil léčivo pro ryby s lékem, který byl v nedávné době v USA představen jako potenciální lék na nemoc Covid-19. Ani zmíněné antimalarikum ale prozatím nebylo k použití proti nemoci Covid-19 schváleno a jeho účinnost se teprve zkoumá.

jonn ( 25. března 2020 07:34 )

Dobře se ho zbavila .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa