Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Stříbro chce armádu, lidi zve do sousedských hlídek! Bojí se propuštěných dělníků

Autor: rv - 
23. března 2020
14:47

Armáda i sousedské hlídky by mohly procházet ulicemi města a střežit bezpečí lidí ve Stříbře na Tachovsku. Kdyby zdejší agenturní dělníci, mnohdy cizinci, přišli náhle o práci, mohlo by být zle.

Nechceme šířit paniku, ale musíme být připraveni, uvědomuje si současnou nelehkou situaci vedení města. Pokud by firmy nedaleké průmyslové zóny omezily kvůli pandemií koronaviru výrobu a začaly propouštět, mohli by se najatí dělníci ocitnout, v tom nejhorším případě, bez bydlení a prostředků.

„Snažíme se na to připravit, o možnostech řešení jednáme s úřadem práce. Ten už situaci více monitoruje. Prioritou je pro nás bezpečnost občanů, proto požádám zástupce Armády ČR o posílení hlídek městské policie ve městě,“ řekl starosta Martin Záhoř. Pomoc již nabídli dobrovolníci z řad příslušníků armády, kteří ve městě žijí. 

Sousedské hlídky

Vedení města též na sociální síti vyzvalo, aby se přihlásili ochotní občané, kteří by mohli v případě potřeby vytvořit sousedské hlídky. „S největší pravděpodobností vás nevyužijeme, ale raději být připraven a nepoužít, když nemusím, než pak hasit požár,“ vysvětlil místostarosta Karel Lukeš.

Ve městě totiž mírně narostla majetková kriminalita. „Není naším cílem šířit paniku.  Skutečně jde pouze o možnou připravenost, cílem je ochránit slušné občany města,“ dodalo vedení Stříbra.

VIDEO: Policie a armáda střeží hranice karanténní zóny.

Video  Policie a armáda střeží hranice zakázané karanténní zóny. Uprchlíky chytá z vrtulníku.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

acs02@email.cz ( 23. března 2020 19:42 )

V jedné nejmenované fabrice v této průmyslové zóně pár let pracuji a můžu vás ujistit že žádné agenturní pracovníky nikdo z práce vyhazovat nebude....z 80 % tyto fabriky jedou na agenturních protivnících a bez nich by by na halách mohla být tma klidně celý rok

e.lesanova ( 23. března 2020 17:56 )

Město by si mělo dopředu zajistit informace o příp.propuštěných a to nejen od zaměstnavatelů, ale i od agentur, které, pokud je sem dovezly a pobíraly za ně "výpalné" z platu, aby je odvezly zpět na jejich náklady...hned po propuštění...v čem je tedy "problém" ???

diskutujici ( 23. března 2020 15:57 )

Může mi někdo vysvětlit, na kterou je zde tahají?
Před pracákem vidím celkem dost těch, kteří by mohli buď dělat a nebo dostat (víte co).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa