Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Italská apokalypsa už předčí Čínu! Krematoria nestíhají: Mrtvé odváží armáda

Autor: jel, ČTK - 
19. března 2020
19:59

V Italském Bergamu, hlavním městě stejnojmenné provincie, již krematorium nestačí zpopelňovat těla obětí koronaviru. Počet mrtvých, kteří podlehli nákaze způsobené nebezpečným virem, je v lombardském městě tak vysoký, že rakve s těly musely být ke zpopelnění přepraveny armádou do okolních měst. Celkově počet italských obětí pandemie překonal Čínu.

Itálie nařídila armádě, aby z města Bergamo na severu Itálie odvezla těla obětí epidemie koronaviru, protože místní pohřební služby jsou zahlcené. Informovala o tom agentura Reuters.

Video, které natočili obyvatelé Bergama ležícího severovýchodně od Milána a zveřejnil ho místní zpravodajský server Eco di Bergamo, ukazuje dlouhou řadu vojenských vozidel projíždějících v noci ulicemi města a odvážejících rakve.

Vojenský mluvčí dnes potvrdil, že armáda vyslala 15 nákladních vozů a 50 vojáků, aby převezli mrtvá těla do sousedních provincií. Armáda tak reagovala na výzvu úřadů v Bergamu, které žádaly o pomoc s kremacemi, protože jejich kapacita je přetížená.

 

Krematoria jedou nocí i dnem

Záběry vojenských náklaďáků evakuujících těla jen podtrhují, do jaké míry jsou zdravotní i další služby v nejhůře postižených severních oblastech Itálie zatížené.

Giacomo Angeloni, místní činitel pověřený správou hřbitovů v Bergamu, tento týden řekl, že krematorium pracuje dnem i nocí a spaluje 24 hodin denně, což je téměř dvojnásobek obvyklého maxima - a přesto nedokáže držet krok s přibývajícím počtem obětí. Márnice jsou přeplněné a z místních kostelů už byly odstraněny lavice, aby byl prostor na další rakve, ale s každým dnem přivážejí další.

Provinční guvernér Lombardie Attilio Fontana řekl v rozhovoru pro Radio Capital, že lékaři a sestry v místních nemocnicích jsou na hraně svých možností. "Bojím se, že se mohou fyzicky nebo psychicky zhroutit, protože pak by to byla skutečně katastrofa," řekl Fontana.

Epidemie překonala Čínu

Itálie ve středu zaznamenala nejvyšší nárůst obětí za jediný den, kdy celkový počet mrtvých stoupl o 475 na téměř 3000. 

Itálie je evropskou zemí, která je virovou epidemií zasažena nejsilněji, a to především její severní část, v níž se nachází také provincie Bergamo. Jen v regionu Lombardie, kde Bergamo leží, zemřelo za 24 hodin dalších 319 lidí nakažených novým typem koronaviru. Počet obětí v tomto nejhůře postiženém regionu tak ve středu vzrostl na 1959.

Počet nakažených v zemi roste každým dnem neuvěřitelnou rychlostí. Podle zpráv ČTK zemřelo v Itálii 427 pacientů nakažených virem, za posledních 24 hodin.  Celkově počet mrtvých překonal tragickou bilanci epidemie v Číně. 

V pevninské Číně bylo dosud zaznamenáno přes 81 000 případů a přes 3 200 obětí. Situace se v Číně ale lepší a novým ohniskem nákazy je Evropa, kam se koronavir dostal o necelé dva měsíce později. První tři případy nákazy ohlásili lékaři 24. ledna ve Francii. Nejvíce zasaženou evropskou zemí je ovšem Itálie, která hlásí na 41 000 nakažených a počet obětí nemoci COVID-19 přes 3 400, což je více mrtvých než v Číně.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

offline ( 20. března 2020 11:56 )

Klid. To je teprve takové přátelské upozornění přírody. Může být mnohem hůř, pokud příští virus bude mít smrtnost moru nebo neštovic. Doufám, že až se vše uklidní, tomu přizpůsobíte své chování : Hlavně již nikdy nepoužijete osobní auto a nepoletíte nikam !! Místo domu vám postačí byt a budete mít nejvýš jedno dítě, pokud je vám teprve 18!! Právě katastrofální přelidnění teď v Číně stojí za vznikem takových epidemií, ale lidí je příliš mnoho všude - i u nás.

Veruska18 ( 20. března 2020 11:44 )

Dříve jsem si myslela, že proroctví uvedená v evangeliu Lukáše ve 21. kapitole v 10. a 11. verši by se nemohla plnit v naší době s vyspělým lékařstvím a technikou. Článek mě nicméně přesvědčil, že Bible má opět pravdu.

offline ( 20. března 2020 10:44 )

A neziskovky mají klid na práci, nikdo se o ně nestará a ony tak přivážejí do Itálie desetinásobně více nových "obyvatel", než kolik jich zemře. Točí se od Afriky jak čamrdy a sázejí to na pobřeží jak Baťa cvičky.

modroro ( 20. března 2020 10:41 )

Úmrtí na tento virus v Itálii je 0,8% lidí pod 50let. Úmrtí lidí je vázáno na další vážná přidružená onemocnění. Media za cenu paniky, vytváří tyto články. Čím více lidí tohle čte, tím více peněz z reklam atd.
Prasečí chřipka zabila ve světě 250 tis lidí.

frantacizek ( 20. března 2020 09:52 )

i když chápu některé jízlivé novináře, kteří se ho na ty křivky neustále ptají, protože je to analyticky evidentně vyřčená hloupost..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa