Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemanův Nejedlý: Místo karantény v pražské restauraci? Alex Mynářová se syny sama doma

Autor: jko - 
3. března 2020
11:37

Byl v Číně s nejasným úkolem a po návratu měl zůstat v karanténě. Jenže podle webu Aktuálně.cz prezidentův poradce Martin Nejedlý „trajdal“ po Praze a zašel si i do restaurace. Na rozdíl od jeho spolucestujících – do dobrovolné karantény zamířili totiž jak Vratislav Mynář, tak i šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík. Sama doma tak se syny zůstala manželka kancléře Alex Mynářová.

Blesk vyfotil Nejedlého, jak se v pátek vrátil z Číny s kancléřem Mynářem a šéfem Slavie Tvrdíkem. Oba zmínění muži jsou v karanténě, Nejedlý ale podle všeho ne.

Nejedlý měl být v pražském asijském podniku Pho u Letné v neděli odpoledne, upozornilo Aktuálně.cz. Podle hostů mu společnost dělala rusky mluvící žena.

„Hosté restaurace na pražské Letné, kteří vysokého muže poznali, se v neděli kolem třetí hodiny odpoledne divili. Mezi desítkami lidí seděl s rusky mluvící ženou, nechal se obsluhovat personálem a následně u kasy zaplatil minerálku a jídlo prezidentův poradce Martin Nejedlý,“ uvedlo Aktuálně.cz.

Poradce Miloše Zemana (75) se prý normálně bavil s obsluhou a najedl se společně s desítkami dalších hostů.

A to i přes to, že se teprve v pátek vrátil z Číny, odkud se nebezpečný koronavirus rozšířil do světa a kam není doporučeno cestovat.

I když mu vyšly negativní testy na Covid-19, neznamená to, že se virus nemůže u Nejedlého projevit později. Sám poradce si prý na návštěvu restaurace nepamatuje, opatření od doktorů ale podle svých slov dodržuje. „Tak, jak mi byla předepsána, tak dodržuji. Jak mi řekli lékaři,“ uvedl Nejedlý pro Aktuálně.cz.

Mynářova cesta

Mynář se vydal do Říše středu neohlášeně, navzdory všem rizikům, aby se setkal s čínským vicepremiérem Chu Chun-chuem. Ten, jak se píše v tiskové zprávě Hradu, „…návštěvu ocenil jako důkaz přátelství Číny a ČR“.

Kancléř mu tam navíc předal darovací listinu týkající se humanitární pomoci, která z Česka do Asie zamíří armádním speciálem v pondělí a obsahuje respirátory a další ochranné pomůcky. „Tímto darem chceme vyjádřit velkou solidaritu a podporu čínskému lidu v současných těžkých chvílích boje se zákeřnou epidemií,“ uvedl Mynář.

Jeho manželka Alex sdílela na svém facebooku video z toho, jak česká humanitární pomoc dorazila do Číny.

Co ale Mynář neuvedl? Třeba fakt, který poodhalují snímky Blesku z pražského letiště: tedy že ve stejném letadle z Dubaje (kde se zřejmě přestupovalo, protože přímé linky z Číny k nám nyní nelétají) s ním přiletěl také ekonomický poradce Hradu s vazbami na Rusko a velký fanoušek čínského byznysu v Česku Nejedlý.

A z terminálu s nimi vylezl také šéf Číňany vlastněné Slavie Tvrdík. V esemesce Blesku napsal, jaká hodlá udělat zdravotní opatření. Potvrdil, že se v Pekingu pohyboval s rouškou. „Po návratu (mě čeká, pozn. red.) test na koronavirus, vyšetření a dobrovolná karanténa,“ uvedl.

Není však vyloučeno, že všichni tři vyrazili »žehlit« situaci nastalou kritickými prohlášeními pražského magistrátu na konto Číny, či dokonce avízem Miloše Zemana, že letos do země na návštěvu nepoletí.

Prošli testem

Jiný pohled na celou »hurá akci« přinesla Mynářova manželka Alex (36). „Po příletu kancléř zamíří do nemocnice, kde se podrobí testům na koronavirus,“ napsala totiž na dotaz zvídavého uživatele facebooku. „Výročí svatby bych si představovala jinak,“ dodala pak – s Mynářem se totiž brali před pěti lety 28. února.

Mynářové se nelze divit: doma má dva malé syny, čtyřletého Vráťu a půlročního Viktora, a jistě nechce riskovat nákazu.  „Přejeme krásný víkend a ano, poslední člen rodiny se zdržuje mimo domov,“ uvedla v sobotu na facebooku Alex.

Mynář si tak v Ústřední vojenské nemocnici spolu s Nejedlým a šéfem Slavie Tvrdíkem zařídili test pravděpodobně hned po příletu. Pozdě večer totiž mluvčí Hradu Jiří Ovčáček na svých sociálních sítích informoval, že všichni tři se podrobili testování na koronavirus a nákaza se u nich neprokázala. „Testy jsou negativní,“ komentoval situaci Ovčáček.

Video  Ministr Vojtěch: V Česku je pět nakažených koronavirem. Holčička na Bulovce má testy negativní.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

zromana@seznam.cz ( 4. března 2020 12:08 )

Tak to je vrchol.máme vládu z tupců,egoistů a omezenců. Opět DALŠÍ LETADLO s pomocí???děláte si z lidí srandu!?tady se nesežene jediná rouška respirátor (tam je snad dokonce zakázán prodej) a už vůbec dezinfekce na ruce, což považuji za základ prevence!A oni, místo aby to bylo pro nás, to pošlou do prd-le??? Tak je to normální? No co by na nás nekašlali, o ně bude vždy skvěle postaráno, kdyby něco, že. 😡😡😡😡 a vše jen podtrhává svým chováním ten arogantní trapák Nejedlý, který se nenamáhal dodržet ani karanténu!doufám, že zákon se vztahuje i na něj, pokuta tuším 500.000,- ho nemine!A ta cesta - jako je nutné dopis vozit OSOBNĚ!?A tolik lidí??? Mají nás za blbečky.

murQ ( 3. března 2020 22:48 )

A to je Nejedle Soukupa bráchanec.

.tg.bb ( 3. března 2020 19:01 )

To Zemanův volič svým minimozečkem nepochopí.

verka1 ( 3. března 2020 18:37 )

Na fotce vypadá jak Timo od Gottove.
Už nám z peněz pěkně vykynul

XYZ3 ( 3. března 2020 18:19 )

A neměl by dostat pokutu? Aspoň se to takhle psalo... Ale pro něj to asi neplatí...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa