Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Komentář: Babišova kouzla přestávají vyprodávat cirkusy

Vyprchalo Babišovo kouzlo?
Vyprchalo Babišovo kouzlo?  (Autor: Blesk archiv)
Autor: Petr Holec - 
20. prosince 2015
05:35

Tohle není váš den, říká v Růžovém panterovi inspektor Clouseau komisaři Dreyfusovi, než se jeho bývalý šéf znovu pomátne. Tohle nebyl týden Andreje Babiše a ANO: jeho hnutí podle průzkumu poprvé předstihla ČSSD, Babiš znovu sněmovnou neprotlačil klíčový zákon o elektronické evidenci tržeb (EET) a v Praze zřejmě ztratil primátorku i vládní koalici, zatímco v Hodoníně musel rozpustit tamní partajní buňku, už několikátou v řadě.

Líp už bylo, dalo by se říct. Ale popořadě: průzkum CVVM přisoudil ČSSD o pouhý půlprocentní bod (26,5) preferencí víc než ANO, takže započítáme-li možnou stoprocentní statistickou chybu směrem nahoru i dolů, nemusí se ANO hned rozpouštět. V pondělí může být vše jinak - líp. Na druhou stranu průzkum stvrdil trend potvrzený dlouhodobě i jinými průzkumy: popularita ANO kulminovala a kouzlo Babiše přestává vyprodávat cirkusy.

Před tímto momentem se před časem sami varovali i v ANO. I tam dobře vědí, že s programem, že bude líp a že všechno prostě zařídíte, můžete krátce po sobě vyhrát dvojí volby, pak ale musí přijít i hardware: voliči musí vidět, že je líp a že jste všechno prostě zařídili. ANO zatím žádný hardware nemá; Česku se sice ekonomicky daří, takže ubývá nezaměstnaných a lidé znovu utrácejí, jako by ČNB sypala peníze z nebe, to ale nezařídilo ANO ani vláda.

ANO ovšem nezařídilo ani své vlastní sliby: EET zůstává na papíře stejně jako jiné věci, strana ve vládě musela vyměnit nejvíc ministrů a současně rozložila i nejvíc městských koalic (většina velkých měst, teď už včetně Prahy). Babiš stále viní za své neúspěchy politickou konkurenci, s tím si ale vystačíte zhruba stejně dlouho jako se slibem, že bude líp; lidé chtějí výsledky a časem začnou za váš neúspěch vinit vás. Je to stejné, jako by si hokejisté stěžovali po pěti prohrách v řadě na to, že za to můžou soupeři, protože je nenechají dát gól.

Vláda je v polovině funkčního období a ANO jako by zažívalo poločas rozpadu. Ten chemie definuje jako nenáhodný rozpad poloviny atomových jader jisté látky, který způsobuje záření. To proto časem slábne, až zcela zmizí. Své o tomto procesu vědí třeba v ODS nebo TOP 09. U ANO je o to nebezpečnější, že stojí a padá s kouzlem a zářením jediného muže – svého vůdce. A i na něm voliči začínají vidět, že není všemocný. A taky že má kolem sebe úplně stejné lidi, jaké znají z ODS, ČSSD i TOP 09.       

rumungro ( 20. prosince 2015 19:57 )

Pro mě je podstatny to,že se ekonomice daří a že ubývá nezaměstnaných.Prý to není výsledek ani Babiše a ani vlády.Děkuji Jéžíšku!

stanislavhahn ( 20. prosince 2015 15:54 )

Stačilo by vymazat z mapy tu u nás největší stoku hnusu....

havran2 ( 20. prosince 2015 14:34 )

TU TAPETU SI VYLEP TŘEBA NA HAJZL ! ! !

realistaii ( 20. prosince 2015 11:06 )

oligarcha BABIŠ nevládne proto aby v čr udělal pořádek a zavedl právní stát který by zrušil církevní zlodějiny,či zrušil zločineckou privatizaci,či vyčistil justici či masmedia od mafiánů ods, top, kdu či vytunelování země, oligarcha je tam právě proto aby zabránil lidem tohle ZLO zlodějů , bohatých zrůd napravit oligarcha BABIŠ místo aby zavedl progresivní zdanění vysokopříjmovým, zrušil stropy pojištění bohatým, ,zrušil paušály OSVČ parazitům za které ostatné platí daně z příjmu , zdravotní apojištění stejně tak platíme tohle vše za zasrané fakany těchto zlodějů které si zlodějská pravice zkorumpovala neplacením daní ,ukázal ,že pracuje pro podnikaltelské zloděje jako všechny vlády předešlé ,hlavně mafiánsklé ods, topstan,kdu,zel, vv, čr je chudinská země ,kde masmedia tak vymastila mozky chudých ,že volí oligarchy,pro které mafie kalousků ,nečasů pracovaly 20 let v kuse diktatura oligarchů lživě nazývaná demokracie je zrůdný zločinný systém , fašistické vlády mocných výhodný právě pro 1% nejbohatších ....nežijeme v demokracii a nikdy jsme nežili , drze nám lžou zrůdy u moci http://e-republika.cz/article2649-Vyzkum-potvrdil-%C5%BEe-vlady-stat%C5%AF-slou%C5%BEi-zbohatlik%C 5%AFm-a-korporacim Výzkum potvrdil, že vlády států slouží zbohatlíkům a korporacím vlády (a tím více EU a další vyšší celky) v první radě slouží korporacím a jednomu procentu. kapitalisti jsou masoví vrahové denně vraždí tisíce civilistů ve válkách které cíleně sami vyvolali zaslouží si spravedlivý trest za spolupachatelství při tisících vraždách civilistů , vyvolali stovky lokálních válek, krvavé občanské války a dvě světové války jsou to obludné nestvůry, zakladatelé islámského terorismu ,islamizují evropu aby ji zničili kapitalista a kapitalismus je zakladatelem islámského terorismu,otroctví, státního terorismu , klerofašismu, fašismu, neonacismu ,vyznavačem třídního boje a diktatury zločinné oligarchie, ,nacismus ,klerofašismus, fašismus, vojensk

marmat ( 20. prosince 2015 11:05 )

za kolik vykouzlíte pane redaktor takto "jakobypochmurný" popis ??? Víte dokonce o tom, že veřejná ANTIREKLAMA, je tou největší propagací Jinak najděte druhého, který by si komplikoval život odpornou českou politikou, místo, aby si lehl třeba doživotně na Seychely???? Hromada jeho peněz nepotřebuje žádnou vydřenou/vyhádanou nadstavbu "TŘEŠINKU"....

Zobrazit celou diskusi