Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Miloš Zeman je ve válce, bohužel ne s teroristy. Policie musí zavřít celou zemi

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
23. listopadu 2015
05:00

Chcete vědět, jak se Česko změnilo za 26 let od pádu komunismu? Letošní 17. listopad dal bohužel výmluvnější odpověď než HDP i počet mobilů na hlavu. Mezinárodní den studentstva a národní svátek boje za svobodu a demokracii museli čeští studenti na Albertově oslavit až 22. listopadu, protože 17. listopadu je k jejich vlastnímu památníku nepustila policie.

Tento symbolický den zde totiž prezident Miloš Zeman oslavil se svými voliči, tuzemskými, německými i britskými islamofoby a také fanynkami, co milují Rusko. Takže nakonec jako obvykle došlo na radu prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka: ten studentům moudře poradil, aby svůj svátek 17. listopadu slavili jiný den než 17. listopadu. Protože když ho chtějí slavit 17. listopadu, jde podle něj o „provokaci“. Takhle vtipný byl Hrad naposled za normalizace.

Je to jak zlý trip do roku 1989 způsobený africkými dealery z Václaváku. I tehdy policie lidem znemožňovala uctít své vlastní památníky, i tehdy z Hradu zněla slova o provokacích a i tehdy stárnoucím politikům sváželi příznivce autobusy, aby jim na tribunách nebylo smutno. Jen pro ilustraci: zatímco lidé kolem Zemana nesvezli na Albertov 17. listopadu víc než pár stovek jeho příznivců, 22. listopadu sem spontánně přišlo několik tisíc studentů.

„Jenom chceme důstojně uctít památku, což nám bylo znemožněno,“ řekla za studenty Tereza Kuglerová. Rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek mluvil o dvojím plebejství Čechů způsobeném ztrátou elit. Jako by se do Česka vrátila totalitní paranoia, kdy za vším vidíte spiknutí. A s ní i slovník plný nejen provokatérů, ale i samozvanců a povalečů. Začínám se bát vyjít ven, protože v občance nemám potvrzení o zaměstnání.

Prezident je ve válce s každým, kdo s ním nesouhlasí: k pomyslné pražské kavárně, akademikům či vysokoškolským rektorům teď přibudou i studenti. Ještě chvíli a zbude mu jen Ovčáček a ochranka, nájemní žoldáci. Pak ale policie bude muset zavřít celou zemi.

Ale zpět ke dvěma letošním 17. listopadům na Albertově: zatímco ten první prezidentský připomínal prezidentská defilé na Letné včetně rozdávaných lampionů, svobodu a demokracii oslavil až ten druhý. Možná bychom tedy měli 17. listopad opravdu slavit v jiný den, jak nám radí Jiří Ovčáček…

    

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 24. listopadu 2015 09:31 )

Ruská propaganda „Všichni jsme imigranti.“ - To je vážně síla co si dovoluje ruská ambasáda. Jednak je to primitivní klam, že se jako většina imigrantů chová slušně, to přece ti teroristi taky, zdánlivě velmi slušní k okolí a najednou BUM. A i kdyby jich jak říkáte 99 procent bylo v pohodě, tak i to jedno procento z těch mnoha milionů dokáže udělat pořádnej bordel. Další věc je ale dost nechutná, co si to dovolujete vychvalovat na svém ruském národu. Ano, jste imigranti. Ale už jste zapomněli říct, že to vy jste tam po své imigraci VYVRAŽDILI původní obyvatele a ukradli a zničili jejich zemi. A na práci jste zas ukradli otroky z Asie, s dalšími následky mrtvol.

lobotom ( 24. listopadu 2015 00:32 )

Americká propaganda „Všichni jsme imigranti.“ - To je vážně síla co si dovoluje jůesesej ambasáda. Jednak je to primitivní klam, že se jako většina imigrantů chová slušně, to přece ti teroristi taky, zdánlivě velmi slušní k okolí a najednou BUM. A i kdyby jich jak říkáte 99 procent bylo v pohodě, tak i to jedno procento z těch mnoha milionů dokáže udělat pořádnej bordel. Další věc je ale dost nechutná, co si to dovolujete vychvalovat na svém americkém národu. Ano, jste imigranti. Ale už jste zapomněli říct, že to vy jste tam po své imigraci VYVRAŽDILI původní obyvatele a ukradli a zničili jejich zemi. A na práci jste zas ukradli otroky z Afriky, s dalšími následky mrtvol.

lobotom ( 24. listopadu 2015 00:05 )

Havloidní xenofilní vypatlanci. Pokud takový materiál má být budoucností tohoto národa, tak jsme odsouzeni k vyhynutí na deb.ilitu, pokud to tedy ještě dříve násilně neučiní jimi vítaní imigrantští teroristi.

mirka003 ( 23. listopadu 2015 22:16 )

Ja potvrzuji, ze 17.11. jsem se na Albertov v pohode dostala a zavreny nebyl a k pamatniku jsem se take dostala. Taky potvrzuji, ze tam nebyly jen stovky lidi, jak pise ten divny pan novinar (ha ha). Jsem rada, ze tam tentokrat byli vetsinou slusni lide. Extremiste, kteri nerespektuji svobodne volby a vetsinou zvoleneho prezidenta na oslavy demokratickeho svatku nepatri. Jde z nich strach. 17.11. ani nezazili a ani nepamatuji. Chovaji se mnohem hur nez studenti tenkrat. Vysoke skolstvi je totalne v haji, dalsi tunel z rozpoctu. Plzenska prava byla jen spickou ledovce. Sobotka tam soupnul Valachovou protoze Chladek by v tom svinstvu nejel. Podle statistik znalosti studentu rapidne klesly a aby ne, kdyz tam neuci skutecne elity, ale primitivni valecni stvaci. V miru se hlava statu respektuje i mensinou, ktera ji nevolila. Vzdyt ja jsem 10 let respektovala cloveka, ktereho bych v zivote nevolila a byla jsem z nej zoufala.

honza54. ( 23. listopadu 2015 21:06 )

tosca28: Tak jsem ji odhadl úplně přesně jako ty

Zobrazit celou diskusi