Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Metanol má i přes prohibici další otrávené: Nemocnice hlásí dva nové případy

Autor: ČTK, lm - 
22. září 2012
09:35

Nebezpečný alkohol má další oběti. Kroměřížská nemocnice přijala v noci na sobotu starší ženu z Kroměřížska s těžkou otravou metylalkoholem. V Čáslavi hlásí další případ otravy.

Žena z Kroměřížska je první pacientkou s otravou v této nemocnici. Její stav je stabilní, řekla dnes ráno mluvčí nemocnice Veronika Klímová.

O kousek dál ve zlínské nemocnici leží po požití závadného alkoholu sedm lidí, ve vsetínské jeden muž. Ve Zlíně je hospitalizováno šest mužů a jedna žena, stav pacientů se postupně lepší. Dva muži leží na jednotce intenzivní péče, ostatní na lůžkových odděleních interny. Nemocnice již v týdnu propustila po úspěšné léčbě postupně pět pacientů, všichni jsou bez následků.

Metanol měl v krvi i otrávený z Čáslavi

Čáslavská nemocnice přijala člověka s otravou metanolem. U muže z Třemošnice na Chrudimsku bylo zjištěno pouze netoxické množství, v nemocnici zůstává na pozorování. Píše to dnešní Kutnohorský deník.

Muž si podle listu koupil alkohol v obchodě v Ronově nad Doubravou. Policisté kvůli tomu ve městě uzavřeli dvě asijské prodejny a vyšetřují, zda v nich nebyly prodávány závadné lihoviny.

Celkem bylo od začátku metanolové kauzy ve Středočeském kraji zaznamenáno pět otrav, čáslavský případ je šestý. Nekvalitní alkohol si vyžádal jednu oběť - v pražské nemocnici zemřel osmatřicetiletý muž z Příbramska.

sandrahauserovva ( 23. září 2012 15:52 )

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na konec leta, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam jiz od kvetna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.cervenacerna.cz

bome ( 23. září 2012 14:48 )

Prohibice je zakaz prodeje legalniho alkoholu, ten nelegalni je prece uz ze zakona prodavat zakazane, takze zakazovat jeho prodej je nesmyslne, prohibice je jen potlaceni legalnoho trhu a zvyseni zisku toho uz zakazeneho davno pred tim ze zakona

alenam ( 23. září 2012 01:59 )

Vypadá to, že si lok spíš ty. A dost. Střízlivému by ti snad neušlo, že píšu nejen o této kauze, ani to, že i o této kauze tu chybí pár informací, co proběhly na jiných servrech, případně v tisku nebo Tv, tedy pokud zdrojem tvých veškerých informací nebyl a neni jenom Blesk. Ovšem pokud je, tak by celý ten tvůj blábol byl suprhovadinou

Lucio1 ( 23. září 2012 00:08 )

Tak nějak jsem si nevšiml,že by Blesk o něčem v této kauze neinformoval.,někdy trochu později,někdy trochu dřív než ostatní,to je ale snad normální..Tak jestli jste si náhodou taky nelokli té otrávené kořalky, podle těch hovadin,co z vás lezou..

chrchla ( 22. září 2012 21:27 )

houno kulové!!!

Zobrazit celou diskusi