Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Schillerová o tanečcích a úletech na TikToku: „Učím se metodou pokus omyl.“ Šije i do Fialy a Pekarové

Autor: vr, simao - 
6. dubna 2024
05:00

Jí červy, zpívá, nakrucuje se, šije do pětikoalice, pitvoří se. Alena Schillerová (ANO) na sociální síti TikTok předvádí kousky, které nemají u českých politiků obdoby. I když... Její stranický šéf Andrej Babiš (ANO) také neváhá sáhnout při oslovování mládeže k roztodivným kreacím. Co o svém působení na TikToku řekla šéfka poslanců ANO Schillerová v pořadu Blesku Hráči? Prý jde metodou pokus omyl, sleduje trendy, snaží se je zasazovat do politického kontextu... a nebo si prostě jen čas od času dělá legraci.

Coby jedna z hlavních tváří Babišova hnutí ANO se Alena Schillerová s oblibou trefuje do svých politických oponentů nejen ve Sněmovně či na tiskovkách, ale i na TikToku, kde však Schillerová předvádí na české politiky někdy i poněkud nezvyklé kousky.

Tanečky, ankety, rozpustilé výkřiky i úlety. Daleko však nejde právě ani pro kritiku vládní pětikoalice a jejích čelných představitelů, z nichž oblíbenými terči jsou pro Schillerovou zvláště Petr Fiala a Zbyněk Stanjura (oba ODS).

Jen blbec nemění názory...

„Já se v ní cítím dobře,“ řekla Schillerová Blesku o svém působení v politice. A že se někdejší úřednice a náměstkyně necítila být političkou v minulosti? „Víte, co říkal Miloš Zeman: jen blbec nemění své názory,“ řekla v pořadu Hráči.

„S velkým nadšením jsem dělala vždycky všechno. Já mám takovou šťastnou povahu (…) Já jsem mluvila o práci. S nadšení hlídám vnoučata, s nadšením si s nimi užívám, s tím úklidem mám výpomoc, nebudu vám říkat, že přijdu domů a do půl noci uklízím byt, určitě ne,“ pokračovala v Hráčích Schillerová, toho času předsedkyně poslaneckého klubu ANO a jeden z hlavních hlasů současné opozice vůči Fialově vládě.

Schillerová však přiblížila v Hráčích i něco ze zákulisí natáčení mnohdy poněkud ztřeštěných videí, která míří následně na její TikTok – specifickou sociální síť s dosahem na mladé, kterou vlastní společnost ByteDance se sídlem v Pekingu a která budí jisté obavy z bezpečnostních rizik právě kvůli svým čínským majitelům. Na svých zařízeních již TikTok zakázala mj. Poslanecká sněmovna, jak upozornil iRozhlas.cz.

Schillerová: TikTok je speciální síť

„TikTok je speciální síť, já se ji učím systémem pokus omyl, to říkám otevřeně, ona se chová úplně jinak jak Facebook, úplně jinak jak Instagram, a dokud tam nevstoupíte, tak to nepochopíte,“ říká Schillerová.

„Musím říct, že mě to upřímně baví, já nemám problém si ze sebe udělat legraci. Prostě to zkoušíme. Zkoušíme hledat nějaké jiné formy, hlavně trendy, protože jsem zjistila, že na tom TikToku hodně jedou trendy. A v rámci těch trendů třeba i zprostředkovat nějaké politické sdělení,“ pokračovala v Hráčích.

Ne všechny trendy však Schillerová vždy následuje. „Tam jde o to, že ten trend je třeba legrační, je třeba fajn, je třeba cool, ale na druhé straně nejsem schopna ho zasadit do nějakého politického sdělení,“ tvrdí. „A někdy prostě udělám jen tak pro legraci mimo politiku,“ podotýká exministryně.

Video  Alena Schillerová v Hráčích: Proč jí to doma skřípe, jaký má vztah s Babišem a bude jednou prezidentkou?  - hrc, Fameplay Live/Blesk, Vera Renovica
Video se připravuje ...

Kritika oponentů: Fiala je delulu, Rakušan fellí po hospodách a Pekarová není moje bestý

Na svém TikToku se však Schillerová naváží i do politických oponentů, využvá k tomu řeč generace Z. „Bude pokračovat, ještě mám natočené tři díly. Teď byl Petr Fiala, Vít Rakušan a mám ještě tři politiky,“ říká Schillerová. Tím dalším, koho si vzala na paškál, se stala šéfka Poslanecké sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Tak ten je úplně delulu a mám s ním docela beef, ale tyve, dobře si to dává s chábrama v kampeličce. Scamuje, ale nikdo se mu na to nechytá. Celkem flop a asi brzo pass,“ říká Schillerová na videu, na jehož konci je i výkladový slovníček. Delulu znamená mimoň, mít beef neshodnout se, chábr kumpán, scamovat je blafovat, flop propadák a pass je vysvětleno jako konečná. 

„Trochu dozimetr a toxic, ale jinak celkem legit stiller. Fellí po hospodách a flexí před Fialou, má to totiž za fre. Má teď fomo z TikTOku, tak to za chvíli bude hypovat tady,“ říká Schillerová pro změnu o Rakušanovi a ani tady nechybí slovníček. Toxic - toxická osoba, legit - originál, pravý, skiller - zkušený člověk, fellit - posedět, popít, flexit - vytahovat se, za fre - zadarmo, fomo - strach z promeškání, hype - vzbudit velký rozruch...

„Docela lame, zevluje po světě, zatahuje. Občas mě vyhrotí, ale vždycky je to strašnej flop. Bez Fialy by to vypasstila. Moje bestý to fakt neni,“ dodává Schillerová o Pekarové. A sloníček nechybí ani dotřetice (lame - naivka, zevloval - okounět, zatahovat - neplnit povinnosti, flor - propadák, vypasstit - vykašlat s na něco, bestý - nejlepší kámoška).

„Já se vám teda přiznám, že jsem to četla. Já všechno říkám z hlavy, ale teď jsem to četla, protože jsem měla strach, že se spletu. Já tu řeč fakt normálně neumím,“ podotkla k tomu v Hráčích šéfka poslanců ANO a dodala: „Já to beru s velikým nadhledem a nad věcí.“

Video  Schillerová na TikToku: Fiala je delulu, Pekarová není moje bestý, Rakušan fellí ho hospodách  - TikTok - A. Schillerová
Video se připravuje ...

Uživatel_5577522 ( 7. dubna 2024 01:16 )

Dejte jí prosím někdo už ránu z milosti,evidentně se trápí a ještě stále nenalezla úplné dno své trapnosti. Je to prostě ubožačka které přes­koči­lo.🤦‍­♀️🤦‍♀️­🤦‍♀️

sejdemeseupopInic ( 6. dubna 2024 23:35 )

Neboli pro koblihy příliš složité.

mech1 ( 6. dubna 2024 20:55 )

A 2 melouny za fotky bylo co asi dárek od lidu

lucie13 ( 6. dubna 2024 14:50 )

To mluvíte o pětidemolici a jejích volebních slibech? Tak to máte pravdu, to byl extrémní populismus a kolik oveček na to skočilo

lucie13 ( 6. dubna 2024 14:48 )

Babišova vláda byla 4 roky a během corony jsme na tom v rámci EU byli nejlépe, za to od 2022, kdy jsme ve Fialenkově válce nejvyšší státní dluh- nárůst o 427 miliard a 2023 ke 300 (nebýt injekce z EU).
A jaksi jste zapomněl 30 let vlády ODS a ČSSD s jejich koaličními partnery a velká rozkrádačka hlavně v 90.letech, kdy to tu bylo jak na Klondajku včetně mafiánských praktik a vražd.
A je velmi smutné, že žádná politická strana kromě SPD nechce být zodpovědná za své jednání- jinak by sami pěkně plnili vězení za hospodářskou kriminalitu.

Zobrazit celou diskusi