Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Martina po šíleném útoku kyselinou v Plzni: Znovu se zamilovala a porodila zdravého syna

Video se připravuje ...
Autor: Barbora Holá - 
8. října 2023
05:00

Martina si po brutálním útoku kyselinou, kdy na ni před deseti lety v Plzni zaútočil bývalý partner, dlouhou dobu léčila jizvy nejen na těle, ale i na duši. V exkluzivním  rozhovoru v Epicentru pro Blesk prozradila, že znovu se zamilovat a získat důvěru k mužům nebylo pro ni jednoduché. Muži a lásky k ní přicházeli postupně.

„Musím říct, že jsem narazila na spoustu zajímavých tipů jako partnerů, ne vždycky úplně v dobrém. To by možná vydalo na další film,“ vzpomíná dnes už s úsměvem na rtech Martina a přiznává, že se na ni lepili i různí podvodníci.

Jeden si dokonce vymyslel falešnou identitu a myslel, že na to Martina nepřijde.„Odvedl mě na hrob svých rodičů, tam dokonce nějaká slza ukápla. Dodnes nevím, u jakého hrobu tam plakal,“ popisuje žena, které přežila brutální útok kyselinou. Tehdejší nápadník si změnil dokonce své jméno, vymyslel adresu a neštítil se ani použít i záludné historky a citové vydírání v podobě smyšlené smrti rodičů.

Vodící pes ji dovedl k Mirkovi

Po nezdařených pokusech a lásko pádech se nakonec, jako v pohádce, štěstí v podobě toho pravého, i na Martinu usmálo. I když přiznává, že cesta k nynějšímu manželovi nebyla vůbec jednoduchá.

„Než jsem s ním měla jít na kafe, tak jsem kamarádce říkala, já už nikam nejdu, že už jsem s chlapama skončila. Že už mě nebaví zase někomu vysvětlovat, co se mi stalo, jak to jako mám,“ uvedla Martina exkluzivně pro Blesk s tím, že chodit na rande, když nevidíte, není nic jednoduchého.

Nakonec ale na domluvenou schůzku vyrazila s tím, že si dá alespoň dobré kafe. „Můj vodící pejsek, mám fenku zlatého retrívra, mě dovedl k Mirkovi. Ona si mu sedla na nohy. On se psů bojí, takže to bylo vtipný, že měl trošku strach. Ona si na něj sedla a bylo jasný, že už spolu zůstaneme,“ vzpomíná s láskou na první setkání s manželem Martina.

Od těhotenství ji lékaři neodrazovali

V srpnu před dvěma lety byla svatba. Martina tento den vnímá jako jeden z nejhezčích dnů v životě. Před více než třemi měsíci se manželům narodil zdravý syn Matyáš.

„Naše cesta k miminku nebyla vůbec snadná, ale nebyla zde souvislost s prožitým popáleninovým zraněním. Takže ani lékaři mi těhotenství nerozmlouvali, nebyl důvod. Těhotenství jsem si užívala, celou dobu jsem normálně pracovala,“ dodala pro Blesk. 

Porod nebyl úplně jednoduchý a bez komplikací, tak jsem ráda, že vše dobře dopadlo,“ dodává hrdá maminka.

Martina: Čekala jsem to složitější

S péčí o miminko Martině ze začátku hodně pomáhal manžel, který s nimi byl po porodu téměř měsíc doma. Martina přiznává, že na novou roli maminky si postupně zvyká.  

„Je toho pro mě hodně nového, ale možná jsem čekala, že toto období bude ještě složitější. Miminko jsme si přáli, a tak jsem šla do toho i s tím, že mu budu věnovat veškerý čas i energii a přesně tak to teď máme. Péče mi vyplňuje veškerý čas, ale tak to má být,“ říká novopečená maminka s tím, že nad otázkou, jestli by chtěla další děti, s manželem vůbec zatím nepřemýšlí.

Martina svůj životní příběh promítla také na plátna kin. Dokumentární film Moje nová tvář od režisérky Jarmily Štukové a producentky Maji Hamplové bude mít premiéru 26. října. Dokument se natáčel dlouhých devět let a mapuje Martiny cestu zpět do života, kdy se po brutálním útoku kyselinou znovu učila žít.

„Doufám, že i díky dokumentu se dozví co nejvíc lidí o Burn Fighters a že se náš projekt dostane k lidem, kteří to nejvíc potřebují,“  dodává Martina, která sama pomáhá lidem s podobným osudem a nejen to…

Máme v plánu pokračovat s preventivními besedami, aby se co nejméně lidí stalo jedním z nás. Budu ráda pokračovat v mojí práci v organizaci Spolu s vámi, kde chodím za starými lidmi do domovů pro seniory a trávím s nimi čas. Děláme i workshopy o životě se zrakovým handicapem, kdy chodíme do škol, nebo do firem, povídáme o tom, jak komunikovat s člověkem se zrakovým handicapem,“ popisuje svou práci  Martina.

Podle jejích slov je to přesně to, co ji dává veliký smysl. „Když můj život bude, jak je teď, tak za to budu moc ráda,“ uzavírá Martina.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa