Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vaňková by měla rezignovat kvůli komunikaci, míní politolog. Drogy u politiků ho nepřekvapily

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
3. srpna 2023
15:29
Autor: Pavlína Horáková, Mii - 
3. srpna 2023
14:00

Primátorka Brna z ODS a bílý prášek, napadená milenka pirátského náměstka i necitlivá reklama šéfa lidovců a ministra práce a sociálních věcí proti zneužívání dávek zobrazující Roma a to jen pár dnů před tím, kdy si připomínáme památku romského holokaustu, i to je české politické léto. Přešlapy i nejnovější dění na naší politické scéně okomentoval v pořadu Epicentrum politolog Lukáš Jelínek.

„Podle mě ano, a to ani ne tak kvůli bílému prášku, který nejspíš skutečně bude droga, protože se nezdá, že by se jednalo o reklamní kampaň výrobců pracích prostředků (…) tam si myslím, že je mnohem větší problém v komunikace,“ odpověděl Jelínek na otázku, zda by brněnská primátorka Markéta Vaňková a její náměstek Robert Kerndl (oba ODS) měli kvůli fotce s práškem rezignovat.

Podle politologa bylo vysvětlení primátorky chaotické – nejdříve mluvila o fotomontáži, pak jí kolega osvěžil paměť, že fotka skutečně mohla vzniknout. „Ale ona neví, jak ten večer proběhl, pak si vzpomněla, že se potkala se skupinou mladých veselých lidí, se kterými si povídali například o brněnských sochách. Zároveň přiznala konzumaci nejrůznějších omamných prostředků, ale tomuto bílému prášku, potažmo tvrdým drogám, se vyhnula...“ popisuje Jelínek, jak Vaňková vznik snímku komentovala. Označil to za nezvládnutou politickou komunikaci.

Problematické je podle Jelínka i to, že nyní primátorka nezvedá telefony. „Zopakovala podobnou situaci jako při koaličním vyjednávání po komunálních volbách, tenkrát také nebyla k zastižení. Já si myslím, že součástí práce politika musí být i neustále vysvětlování svých kroků, svých názorů, odpovídání na otázky,“ míní politolog. „A to, že paní primátorka tady toho není schopna, ani její kolega, její náměstek, navíc ještě předseda oblastního sdružení ODS v Brně, tak to si myslím, že je vážnější chyba než ten samotný bílý prášek, o jehož původu si můžeme myslet cokoliv,“ dodává.

Ostřejší reakci ODS na kauzu nečekal. „Jednak to není čistě jenom problém Brna. O například kokainu se hovořilo i v souvislosti s pražskou kauzou Dozimetr. Takže bych to vůbec nesváděl na nějakou lehkou alternativnost Brna,“ vysvětlil Jelínek s odkazem na slova šéfa poslanců ODS Marka Bendy. „Spíš bychom si měli nalít čistého vína, že prostě ve společenských kruzích, do kterých patří i politici, se často tento typ narkotik užívá,“ upozornil politolog.

AliAlice ( 3. srpna 2023 18:14 )

Ke své funkci se při volbě primátora dostala stejně podfukem !!

AliAlice ( 3. srpna 2023 18:12 )

A kdo bude potom kšeftovat s byty ??

krapotkin ( 3. srpna 2023 17:18 )

Nerezignuje. Už jí poklepal na rameno ukrajinský premiér.

maxpax ( 3. srpna 2023 16:38 )

Ta už samozřejmě do práce v životě nehrábne. Ale primátorku by dělat rozhodně neměla.

maxpax ( 3. srpna 2023 16:36 )

Však odešla - schovala se ona i Kerndl . A v závětří vyčkají až to vyvane
a pak ... jedeme dál močálem černým podél bílých skal...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa