Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Expert o spekulacích o nemoci či smrti ruského prezidenta: Putinova izolace a děsivá zpráva!

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
30. května 2022
15:30
Autor: Markéta Volfová - 
30. května 2022
14:00

Britská tajná služba MI6 nedávno přišla se spekulacemi o smrti ruského prezidenta Vladimira Putina, který podle agentů mohl zemřít již před několika týdny až měsíci. Při veřejných projevech ho potenciálně zastupují dvojníci, uvádí MI6. Jak pravděpodobná je tato teorie a proč by v případě vůdcovy smrti Kreml skrýval pravdu před veřejností, vysvětlil v pořadu Epicentrum analytik z Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) Pavel Havlíček. Odborník upozornil na Putinův kult osobnosti a křehkost ruského autoritářského režimu.

Politický režim v Rusku podle Havlíčka dává Kremlu možnost Putinovu případnou smrt dlouhodobě utajovat, zda je teorie pravdivá nebo ne, se ale přesně určit nedá. „Několik týdnů rozhodně by bylo ruské vedení schopno skrývat přes tyto dvojníky to, že ruský prezident už skutečně není mezi živými. Je to děsivá zpráva,“ uvedl Havlíček v Epicentru.

„Ale nemohlo by se to pravděpodobně stát v demokratické společnosti, kde ten vůdce je pod demokratickou kontrolou vystavován určité interakci s některými dalšími ústavními hráči,“ pokračoval analytik. „Ale tohle samozřejmě neplatí pro ten ruský systém, kde ruský prezident je naprosto izolovanou osobou, který v zásadě odněkud zpovzdálí ze svého bunkru rozhoduje o válečné operaci,“ poznamenal odborník.

Během rozhovoru se dotkl otázky Putinova zdraví. „Dokonce se tady mluvilo o tom, že měl jít někdy v minulých týdnech na nějakou velkou operaci, která se právě měla s touhle problematikou rakoviny pojit,“ uvedl Havlíček, 

9:25
Dnes

„Já proti tomu nebojuji, ať si každý občan Slovenské republiky dělá se svými penězi, co chce, je to jeho rozhodnutí,“ komentoval premiér Robert Fico sbírku na nákup zbraní pro Ukrajinu. „Samozřejmě je to symbolické, tři miliony eur (75 milionů Kč) do války na Ukrajině... Víte, co říkají Češi? ‚Prd do Stromovky‘, promiňte ten výraz,“ prohlásil před několika dny v rozhovoru pro Joj. Od té doby Slováci vybrali další milion.

„Je to o 4 miliony eur víc, než poslala na nákup zbraní pro Ukrajinu jeho vláda,“ kontruje iniciativa Dárek pro Putina a nabízí tričko proti Ficovi.

8:56
Dnes

Turecko jedná s americkým energetickým gigantem ExxonMobil o mnohamiliardové dohodě o nákupu zkapalněného zemního plynu ve snaze omezit svou závislost na ruské energii, uvedl list Financial Times. Turecko je sice v NATO a prodává zbraně Ukrajině, Ankara však nadále dokázala s Moskvou jednat.

8:05
Dnes

„Rusové zasáhli od začátku války ukrajinské elektrárny už sto osmdesátkrát. Spálená země, to by Rusákovi šlo,“ tweetuje Dana Drábová, šéfka Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, ve svém pravidelném hlášení o radiační situaci na Ukrajině (zůstává normální).

 

Zobrazit celý online

Podle Havlíčka nelze vyloučit, že má ruský vůdce smrtelnou nemoc, „která možná i vede k takovému fatalismu v tom jeho uvažování o světě, o Ukrajině, o bezpečnosti, o dalším pokroku v té válečné operaci“. „Ty informace jsou ale natolik vrtkavé, respektive natolik zkrátka omezené, co do té své věrohodnosti, že na tom nemůžeme pokládat naši analýzu,“ dodal.

Bez Putina padne režim

Na „tutlání“ Putinovy případné nemoci nebo dokonce smrti podle Havlíčka stojí celý ruský režim. „Rusko je státem autoritářským, který je postaven na kultu vůdce. Rusko se skutečně vrací do své historie osobností, jakými byl Stalin a další,“ vysvětlil.

„Oni se systematicky snaží ten režim kontrolovat a postavit na tom, že je jeden vůdce, kolem kterého se všechno sbíhá, ty nitky všechny vedou zpátky k němu. Přežití jeho režimu je s jeho osobou přímo spojeno, tohle je tedy opravdu strašně důležité. Vladimir Putin je čas od času minimálně ukazován na veřejnosti, aby veřejnost stále žila v tom, že on je tím základním kamenem ruského systému, ke kterému se všechno upíná,“ říká Havlíček.

Sama ruská společnost podle Havlíčka přímo propojuje stát s Putinem, bez kterého by tak došlo k výraznému oslabení režimu. Upozornil na prezidentské období exprezidenta Borise Jelcina, který se kvůli svému špatnému zdravotnímu stavu stal terčem mnohých posměšků. „Tohle je něco, vůči čemu se ruský prezident Vladimir Putin dnes velmi vymezuje, a říká: ‚Se mnou Rusko bude silné, já vás ochráním před Západem, já vás ubráním před ukrajinskými fašisty,‘“ konstatoval expert.

fayet ( 31. května 2022 11:30 )

Předsedkyně poslanecké sněmovny Markéta Adamová Pekarová (TOP 09) a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) zneužili pietní akt protifašistického odboje československých parašutistů ke skandálnímu velebení ukrajinských neonacistů, kteří za pomoci členů praporu Azov za 8 let trvající občanské války na Ukrajině od roku 2014 pozabíjeli na Donbasu na 14 000 civilistů, z toho téměř 1 000 dětí. To je prostě HNUS !!!

smradlavamakrela ( 31. května 2022 08:15 )

Všechno jen lži. Oblbování ovcí. Všechno bude asi úplně jinak . Jak na "západě", tak na "východě ".

77845454 ( 31. května 2022 04:24 )

Není odborník, jako odborník. Jsou odborníci, kteří říkají své názory za něž jsou placení. Pak jsou odborníci, kteří by rádi řekli své názory na základě svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale nic neřeknou, protože se obávají ztráty zaměstnání. Systém toho všeho způsobuje, že se ke slovu dostanou pouze placení odborníci s předem danými notami a jiní zůstávají v pozadí.

77845454 ( 31. května 2022 04:18 )

Spojené státy vytvořily z vědeckých odborníků zvláštní třídu propagandistů, manipulujících vědomím a od demokracie se posunuli k takovému zřízení, které se nazývá "stát přijímaných rozhodnuti"’. Tím se vzdálili ostatním zemím. Tak politici imitují nestrannost vědy (osvobození od etických hodnot), zaměňují otázku volby, týkající se všech občanů, otázkou přijímáni rozhodnutí, která je vnitřní záležitostí politiků a odborníků. S takovým přístupem mizí otázky jako: je správné bombardovat Jugoslávii?’ Nebo, je správné privatizovat půdu?’ a zaměňují se otázkami, jak nejlépe bombardovat Jugoslávii?’ a 'jaký je nejlepší způsob privatizace půdy?’ Vůbec přitom nejde o nějakou vědeckou objektivitu a tím spíše ne o svobodu informací mezi vědci, vykonávajícími roli manipulátorů. Odborníci slouží jako propagandisté. Dnes můžeme vidět, jak tito odborníci všude propagují vakcíny. Ti co tento mainstreamový narativ zpochybní často přicházejí o práci. Stejně jako hlavní sdělovací prostředky již neslouží jako hlídač demokracie, tak už ani vládou jmenovaní odborníci neslouží k tomu, aby říkali svá odborná stanoviska, ale aby plnili funkci propagátorů.

Jiří Vimr ( 30. května 2022 17:45 )

V tom případě má prof. Fiala taky dvojníka, našli mu ho v Bohnicích!
🤪

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa