Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vysílali jsme: Ministr Vojtěch ke koronaviru. Máme se nákazy bát?

Video se připravuje ...
Autor: Markéta Volfová - 
24. února 2020
16:25

Koronavirus se dál šíří. Počet nakažených stoupá, infekce si v Itálii vyžádala už sedmou oběť. V Česku kvůli situaci na jihu Evropy ve čtvrtek zasedne Ústřední epidemiologická komise. Máme se sílícího rizika nákazy obávat? Téma pondělního Epicentra, hostem je ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO). Vysíláme od 16:30.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Martin Jeremy ( 24. února 2020 18:01 )

Já se velmi divím, že politici zůstávají v klidu.Nam pořád nic nehrozí. Tady už v tuto chvíli měli být uzavřený hranice uvnitř schengenu a měli by projíždět mezi zeměmi pouze kamiony, které převážeji zboží a materiál mezi firmami jednotlivých zemí. Ptám se, do kdy budeme na tento krok čekat? Až se tento virus dostane k nám a do okolních zemí? To už bude pozdě. Pan ministr zdravotnictví si dle mého názoru, vážnost situace vůbec neuvědomuje. A paní hlavní hygienička? No, tak ta na mě působí dojmem, který radši nebudu psát. Chápu, že tento krok není pro ekonomiku dobrý, ale pár měsíců než se situace stabilizuje, se to vydržet dá. Dívat se potom, jak je mnoho nakažených a dívat se jak budou umírat naši blízcí, je představa hrozná. Pak už můžeme jen lamentovat nad tím. Pane ministře zdravotnictví, jestli spíte, tak se rychle probuďte.

blah.. ( 24. února 2020 16:53 )

Stale komentuju ze europa ma omnoho lepsie zdravotnictvo, ale... ak na tu chorobu neexistuje liek a ak tazke pripady potrebuju umelu ventilaciu, ako mozme byt pripraveni? Predpokladam ze i velke nemocnice maju lozok s umelou ventilaciou max par desiatok, male mozno par jednotiek.
Navyse europu nikto nebude schopny tak uzavriet ako uzavreli cele mesta v cine, takze sa da predpokladat ze tu sa to bude sirit omnoho lahsie ako tam.
K tomu europska verzia virusu uz moze byt uz zmutovana, teda viac adaptovana na cloveka.

kurna1 ( 24. února 2020 16:36 )

Copak ten nám může říc ??? Kupte si roušky a zachovejte klid. Ale, kde ten klid asi tak bere ???????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa